▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (2023)

Hier vind je de beste thee van Londen!

▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (1)

Laura

21 april 2023

·

730recensies

De Britten en hun thee, ja, dat is inderdaad een cliché. Maar een echte. Het drinken van thee maakt immers al sinds de 17e eeuw deel uit van de Britse cultuur en wordt dienovereenkomstig gevierd. Dus wat maakt een reis naar Londen perfecter dan een fatsoenlijke kop zwarte thee met melk in de middag? Juist. Niets! Een echte theetijd in Londen mag je zeker niet missen.

Meer informatie over je citytrip naar Londen

 • 17 prachtige hotels in Londen met geweldig uitzicht
 • Camden Market in Londen
 • Londen Gids 2023

Inhoudsopgave

De beste theetijdspots in Londen

Je kunt er allebei een afternoon tea in doenstijlvolle hotelsmaar ook in kleine schattige cafés.Hier vind je mijn persoonlijke tips voor de beste theetijd in Londen. Aan het einde vind je mijn aanbevelingen voor een goedkope afternoon tea.

 1. 01

  Harrods theesalon

  CafeinRidderbrug

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (2)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Je kent het decadente warenhuis Harrods in Knightsbridge wel. Of het nu gaat om echt winkelen of gewoon om te kijken, het warenhuis is een bezoek waard.

  Als u uzelf echt wilt verwennen, neem dan een pauze in de exclusieve Harrods Tea Room. DeMiddag theeU kunt genieten van uw theetijd in een luxueuze ambiance en te midden van redelijk welgesteld gezelschap. Maar laat me je van tevoren vertellen: je zult verwend worden met de keuze. Het theemenu is enorm en het vinden van de juiste caketribune (ze zijn gevuld met een breed scala aan lekkernijen) is een echte uitdaging. Waarbij: Eigenlijk zijn ze allemaal aan te raden!

  Vooral de sandwiches met zalm en de kleine koeken die je bij Harrods Afternoon Tea voorgeschoteld krijgt, zijn buitengewoon lekker. De scones zijn voor jouvaakverwarmengeserveerd! Trouwens, toen ik bij Harrods was voor theetijd, had ik gelukeen pianoconcertmogen bijwonen. Het live spel was een hoogtepunt en maakte thee drinken nog relaxter. Helaas is theetijd bij Harrods geen koopje. Maar dat wist je waarschijnlijk al. Als je bij Harrods kiest voor de klassieke theetijd, moet je de£ 60 per persoonblader door.

  Insidertip:Als je niet alleen wilt genieten van theetijd, maar ook de stad Londen wilt verkennen.Deze dagtochtbiedt een dubbeldekkerbustour, een cruise op de Theems en theetijd bij Harrods. Het beste van Londen op één dag.

 2. 02

  Buckingham Palace Garden Tour met Royal Picnic

  CombitourinWestminster

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (3)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Dit aanbod is zo exclusief dat het maar een paar weken per jaar geldig is. Want alleen in de zomer, als de koningin op vakantie is, kan datBuckingham paleisbinnenkomen. De toegangskaarten zijn zo populair dat ze meestal zijnmaanden van tevoren uitverkochtZijn.
  Tijdens deze combitour krijg je niet alleen beveiligde toegang tot het paleis, zie je de staatskamers en de koninklijke collectie, maar geniet je ook van een afternoon tea achteraf. De gids zal je alles vertellen over de Britse traditie van theetijd voordat je je verdiept in sandwiches, scones, zelfgemaakte jam, cakes en taarten. Het combinatieaanbod is beschikbaar voor ca£ 84 per persoon.

 3. 03

  Betty Blythe Vintage theesalon

  CafeinHamersmid

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (4)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Zodra je de Betty Blythe Vintage Tea Room binnenstapt, sta je voor het hart van de winkel:de enorme taartbalie. De aanblik zal je zeker doen watertanden - dat beloof ik.
  En zelfs als je geen honger hebt gehad, kan bijna niemand voorbij de lekkernijen komen zonder ze te proberen. De Betty Blythe Vintage Tea Room is ontworpen in de stijl van de jaren 20 en voegt een bijzonder charmant tintje toe aan uw Britse theetijdervaring.
  Ook verjaardagen, vrijgezellenfeesten en meer kun je in deze vintage sfeer vieren. Theekransjes in de Betty Blythe Vintage Tea Room zijn uniek in zijn soort. Je kunt Betty's Little Tea al hebben£ 15 per persoongenieten. Er is ook een Gatsby Afternoon Tea voor u die bij uw stijl past£ 32 per persoon. Bij dit menu heeft u de keuze uit een groot assortiment sandwiches, diverse dipsauzen, taarten en sorbets. Helaas moet ik je zeggen dat er een klein (oké, iets groter) obstakel is: je moet met minstens tien man zijn om daar thee te kunnen drinken.

 4. 04

  Groot Gerechtsrestaurant

  CafeinBloomsbury

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (5)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Het British Museum is met recht het meest bezochte museum ter wereld. Het verzamelt twee miljoen jaar menselijke geschiedenis, historische en archeologische collecties, waaronder overblijfselen van oude beschavingen en vroegere culturen uit Afrika, Azië, Europa en Amerika, zoals de Rosetta-steen, de sculpturen van het Parthenon en Egyptische mummies. En het beste van alles: tijdens je bezoek aan het museum kun je nog een Londens hoogtepunt afstrepen. Want in het Great Court Restaurant kan dateen klassieke afternoonteavan een selectie biologische bloementhee, sandwiches en handgemaakte gebakjes - allemaal onder het spectaculaire glazen dak van het British Museum. U betaalt per persoon£ 26, metProsecco £ 33

 5. 05

  Zetter Townhouse Marylebone Afternoontea

  CafeinMarylebone

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (6)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  The Townhouse is een hotel in Marylebone. Het werd geopend in 2015. Het Zetter Townhouse in Londen is ingericht in Victoriaanse stijl en is erg gezellig. De koningin heeft zeker genoten van haar afternoon tea in deze geweldige sfeer. Dat zou me in ieder geval niets verbazen. ZelfVogue noemde de afternoon tea die daar werd geserveerd Marlyboneals een van de beste van Londen. En als het gaat om trendsettend weten we allemaal dat Vogue niets gaat doen. De vloeren zijnde absolute blikvangeren hier zal zeker niet op ingaantraktatiesopgespaard. U kunt theetijd krijgen in The Zetter Townhouse£ 33 per persoon. Naast de traditionele theetijd hebben ze ook een geweldige selectie cocktails.

 6. 06

  De Berkeley-theetijd

  CafeinRidderbrug

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (7)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  The Berkeley ligt niet ver van Buckingham Palace, maar of dDe koningin zelf doet er soms thee bijraakt, durven we toch te twijfelen. The Berkeley is de perfecte plek voor degenen die hunkeren naar extravagantie. De theetijd in het hotel is allesbehalve klassiek, het is veel meer gericht op de modewereld. De lekkernijen krijg je bij de thee geserveerd in mooi vormgegeven schoen- of handtasvormen.De kleine kunstwerkenzijn echter niet goedkoop. U betaalt voor een caketribune plus theeper persoon ongeveer £ 50.

 7. 07

  Waldorf Hilton Teatime

  CafeinCovent Garden

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (8)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Elizabeth Taylor, Judi Dench en Pierce Brosnan hebben imWaldorf Hilton-hotelal een pauze genomen in Londen. Maar ook in het café midden in de theaterbuurt is het gezellig. Hoort bij afternoontea - hoe moet het in zo'nexquise sfeerook anders zijn - het glas champagne. Anders is theetijd in het Waldorf Hilton klassiek. U kunt kiezen uit een scala aan internationale theesoorten, maar ook sandwiches en fijne gebakjes. Er is afternoonteavanaf £ 32.

 8. 08

  De Dorchester-theetijd

  Cafeinmeifair

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Een eersteklas theetijd wacht op u in het prachtige hotel The Dorchester.Die gebakcreëert hier elke dag unieke lekkernijen. De sandwiches en scones zijn gewoon hemels. Je neemt plaats in het midden vanbloemen en andere planten, wat theetijd een heel bijzondere flair geeft, vooral omdat theetijd in The Dorchester vaak wordt begeleid door pianomuziek (uiteraard live uitgevoerd).De klassieke theetijdkosten bij The Dorchester£ 60 per persoon.

 9. 09

  Grosvenor House theetijd

  Cafeinmeifair

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (10)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Het Hotel Grosvenor House in Londen is een vijfsterrenhotel en daarom elegant. In de luxueuze lounge van het hotel kunt u zich uitstrekken op de kussens en u een beetje voelen als de Victoriaanse elite terwijl u uw afternoontea roert. Daarnaast zijn er klassieke, zoals de Engelse traditie voorschrijft, sandwiches, cakes en scones van hoge kwaliteit. Als dat nog niet genoeg voor u is in termen van exclusiviteit, kunt u ook kiezen voor de update en in plaats daarvan thee drinken in de Park Room van het hotel. Er is ook een glas champagne. Theetijd is beschikbaar bij Grosvenor House£ 47 per persoon.

 10. 10

  Oranje Pekoe

  CafeinLonden

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Van 2008 tot mei 2016 werd Orange Pekoe door Time Out London uitgeroepen tot "London's Best Tearoom" - terecht, denk ik. Ik voel me daar ongelooflijk op mijn gemak. Er hangt een ontspannen sfeer en de inrichting is geweldig. Vooral de gerechten in deVintage-stijl– al is dat natuurlijk maar een leuk extraatje – ik vond het erg leuk. De Orange Pekoe is relatief klein en ligt een beetje uit het centrum. Maar dat maakt niet uit, want de winkel is heel goed te bereiken met het openbaar vervoer. Theetijd kost daar ongeveer£ 20 per persoon. Voor deze prijs krijg je een selectie van sandwiches,warme scones met jam, een taart naar keuze uit de taartenbalie en een pot thee. Mijn tip: probeer zeker eens een van de gele theeën! Orange Pekoe haalt deze zeldzame variëteit uit Anhui, een provincie in het oosten van China.

 11. 11

  Afternoontea in het Ritz Hotel

  CafeinSt. James

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Als u theetijd wilt doorbrengen in het luxe hotel The Ritz, moet u absoluut van tevoren reserveren. Hier wordt u zeker culinair verwend. Niet alleende fijngesneden boterhammenen deversgebakken sconess met aardbeienjam smaken gewoon hemels, maar ookde verschillende soorten thee. Als je geen zin hebt in thee, kun je natuurlijk ook een glas champagne bestellen bij de afternoon tea. Een hoogtepunt in het Ritz Hotel is zeker de glinsterende kroonluchter aan het plafond, die theetijd net dat beetje extra geeft. Het is vooral mooi als de harpiste speelt. De theetijd kost£ 57 per persoon, met een glas champagne stijgt de prijs tot ongeveer£ 70 per persoon.

 12. 12

  Newens: De oorspronkelijke bruidsmeisjes

  CafeinRichmond

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  The Newens is een absoluut traditionele winkel en wereldberoemd om zijn taarten. Al in de 18e eeuw zouden de beroemde "Maids of Honor" hun naam hebbende taarten van de legendena het van Henry VIII te hebben ontvangen, in de betere huizen van Richmondthee te serverent geweest. Newens is een instelling met zijn zelfgemaakte taarten en vleespasteien en een bezoek aan de theesalons is een authentieke theetijdervaring! Het traditionele theeservies is voor30 pond voor NAS.

 13. 13

  De Rubens in het Palace Hotel

  CafeinWestminster

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (12)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  The Rubens is echt een juweeltje onder de theetijdlocaties in Londen. Waarom? Het is simpel: daar heb je een koninklijk uitzicht op de Royal Mews van Buckingham Palace voor afternoontea. De4-Sterne-Paleis-Hotelbiedt de traditionele variant van theetijd met alles wat daarbij hoort, van klassieke theesoorten tot onvergetelijke wortelcupcakes, versgebakken scones en sandwiches. Het bezoek is perfect te combineren met een sightseeingtour naar het Britse Koninklijk Paleis! De Royal Afternoon Tea haal je bij The Rubens voor£ 45 per persoon.

 14. 14

  Soho Hotel theetijd

  Cafeinzo

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (13)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  In het chique boetiekhotel is theetijd anders:Badkuip Gin G & Tea- Een op gin geïnspireerde afternoontea van Ableforth's. Theetijd met een badkuip gin kost£ 35 per persoon, de klassieke variant£ 26 per persoon. Je zit hier op comfortabele en deels pluche banken en kunt zoete of zoute gerechten bestellen. Theetijd wordt geserveerd in de Refuel Bar, Restaurant en Drawing Room.

 15. 15

  Shakespeare's Globe Tour en Afternoon Tea met Prosecco

  CombitourinStad Londen

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (14)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Strikt genomen is theetijd hier slechts secundair. Maar het leuke is dat je hier twee dingen kunt combineren. Zodra je krijgteen tour met gidsdoor het prachtige openluchttheater Shakespeare's Globe Theatre, leert iets over de geschiedenis van zijn bestaan ​​sinds 1599, waagt een kijkje achter de schermen en ten tweede is er een afternoon tea in het Swan Restaurant inclusief Prosecco. DeCombi aanbiedingje krijgt ongeveer£ 60 per persoon.

 16. 16

  Savoy Afternoon Tea

  CafeinCovent Garden

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  De Thames Foyer van het Savoy Hotel is werkelijk uniek en architectonisch zeer indrukwekkend. EenGlazen koepel overspoelt de kamermet daglicht. Terwijl je daar aan je thee nipt, heb je het gevoel in een gezellige serre te zitten. Als je naar de Savoy gaat, dan zeker als het buiten nog licht is. U moet absoluut van tevoren reserveren, want deAfternoontea erg populairhet is In ruil daarvoor wordt u ook zeer koninklijk behandeld als u een stoel heeft gestolen. De gebakjes en hartige gerechten zijn werkelijk fenomenaal en de service is uitstekend. Dat kost natuurlijk. De klassieke theetijd haal je bij de Savoy voor£ 68 per persoon.

Goedkope theetijd in Londen

Tijdens de klassieke theetijd liggen de lekkernijen in de schappen. Op het lagere niveau zijn er vooral hartige gerechten en op de andere niveaus zijn er veel zoete snacks. Door de verscheidenheid en decoratieve bereiding van de lekkernijen is theetijd in Londen niet altijd goedkoop. Maar als je gewoon thee wilt drinken en een stuk cake of scones of twee wilt eten, dan heb ik twee perfecte plekken voor je:

 1. 01

  Tea Time Cruise in Londen

  boottochtinStad Londen

  ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (16)

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  Een klassieke theesalon is chique, daar bestaat geen twijfel over. Met eenTheetijdcruisemaar sla bij wijze van spreken twee vliegen in één klap voor de prijs van 2 voor 1!

  Je vaart over de Theems, nipt met smaak aan je thee en eet de caketribune terwijl je er wat van eetDe absolute topattracties van Londengebeurt!

 2. 02

  Thee en Tattle

  CafeinBloomsbury

  Toevoegen aan myTraveltoegevoegd

  De Tea and Tattle heeft zijn eigen speciale charme. Het isin de kelder van een boekhandel. De theesalon ligt direct tegenover het British Museum en op slechts enkele minuten van Oxford Street. Vooral na eenuitgebreide winkelrondleidingje kunt jezelf trakteren op een adempauze in de Tea and Tattle. Een kopje thee en scones met jam is hier verkrijgbaarvoor £ 7,50. koffie en taartvoor £ 5,80. Aangezien er maar heel weinig plaatsen zijn, is het beter om van tevoren te reserveren.

De beste theetijdplekken in Londen op de kaart

Veelgestelde vragen over theetijd in Londen

Hoe laat is theetijd in Londen?

Londenaren genieten tussen 4 en 5 uur van een korte theetijd en ontspannen met een heerlijk warm drankje en een paar scones. Hoewel de populariteit van de wereldberoemde theetijd in Londen is afgenomen, zijn er nog steeds een paar plekken (meestal hotels en restaurants) die vasthouden aan de oude tradities.

Waarom is er theetijd in Londen om 4 uur 's ochtends?

Theetijd in Londen om 4 uur 's ochtends is een lange traditie die begon in de 19e eeuw toen de hogere klassen in de late namiddag een lichte maaltijd en thee aten om de kloof tussen lunch en diner te overbruggen. Deze gewoonte werd gepopulariseerd door de 7e hertogin van Bedford en werd bekend als "afternoon tea" of "high tea".

Meer informatie over je citytrip naar Londen

 • ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (18)

  17 prachtige hotels in Londen met geweldig uitzicht

  Hotels met een geweldig uitzicht over Londen zijn absoluut mijn favoriete categorie - want voor mij zijn er...

  Ontdek nu:17 prachtige hotels in Londen met geweldig uitzicht

 • ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (19)

  Camden Market in Londen

  Muzikanten, kunstenaars, creatievelingen en toeristen ravotten in dit ietwat gekke deel van Londen. Verschillende culturen ontmoeten elkaar in Camden Town...

  Ontdek nu:Camden Market in Londen

 • ▷ Tea Time in Londen – Onze 20 favoriete plekken van 2023 (20)

  Unser London-gids

  Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, van rode bussen en zwarte taxi's, heeft toeristen veel te bieden. Westminster abdij,...

  Ontdek nu:Londen Gids 2023

Over de auteur

Laura

Ik vind het heerlijk om Europa te verkennen en ben gepassioneerd over het rapporteren van mijn reizen. De culturele eigenaardigheden van afzonderlijke regio's fascineren me altijd opnieuw. Ik hou van de afwisseling tijdens het reizen: ik hou net zoveel van roadtrips als stedentrips – ik ben gefascineerd door het bezoeken van een kunstgalerie, maar ik ben ook gefascineerd door de sfeer van musicals. Op Loving Travel schrijf ik over al mijn reiservaringen en geef ik je mijn beste tips en tricks!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 16/09/2023

Views: 6376

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.