Planlegger du å besøke Hawaii? Her er hva du trenger å vite om skogbrannene. (2023)

Annonse

HOPPE ANNONSE

Støttet av

HOPPE ANNONSE

Ødeleggende branner på Maui og Big Island har ødelagt bedrifter og hjem, og forårsaket minst 36 dødsfall. De øker også turismen, slik at reisende lurer på hva de skal gjøre.

  • 68

Planning to Visit Hawaii? Here’s What You Need to Know About the Wildfires. (1)

AvChristine ChungogCeylan Yeginsu

Store skogbranner som brant over øyene Maui og Hawaii, drevet av intens vind, gjorde naturskjønne stranddestinasjoner tilrøykfylt, katastrofalscener på onsdag. De raskt bevegelige flammene har svidd hundrevis av hektar, ødelagt hjem og bedrifter, og ført til en rekke evakueringsordrer, stengte veier og strøm- og mobiltelefonavbrudd. Minst 36 mennesker er døde.

Brannene er mest intense langs den vestlige kysten av Maui,ifølge lokale nyhetsrapporter, med det historiske sentrum av Lahaina alvorlig skadet.

Erklærer unntakstilstand i alle fylker, har staten Hawaiispurte reisendeå forlate West Maui så snart som mulig og fraråder reiser til de berørte områdene.

Her er hva reisende trenger å vite.

Hvor er brannene?

I følge det lokale nyhetsbyråetHawaii Nyheter nå, brenner minst tre skogbranner på Maui, inkludert en i Lahaina, et viktig turistmål på Maui, og opplandet på øya. Det er minst tre branner på Big Island, i Nord-Kohala og Sør-Kohala, som inkluderer Mauna Kea-strandområdet, ifølgeBig Island nå.

Kan du fly til Maui og Big Island?

Det er ikke nødvendig med flyreisermotløsav Hawaii-myndighetene. Fungerende guvernør Sylvia Luke utstedtto nødmeldingerautoriserer flere handlinger, inkludert aktivering av nasjonalgarden.

Alle reisende bør overvåke flystatusen deres online eller bruke flyselskapets app før avreise til flyplassen.

Fra tidlig onsdag morgen lokal tid forblir Kahului lufthavn på Maui åpen og ga ly for rundt 1800 reisende,Hawaii Department of Transportation sa. Onsdag gikk de fleste flyvningene som planlagt, ifølgeFlightAware,et flysporingssted, men noen operatører rapporterer innkommende kanselleringer og forsinkelser. De to flyplassene på Big Island, Hilo International Airport og Ellison Onizuka Kona International Airport, forblir også åpne.

United Airlines, ifølge Josh Freed, en talsmann for selskapet, kansellerte alle reservasjoner på sine inngående flyvninger til Kahului lufthavn, "slik at flyene våre kan fly tomme til Maui og brukes som passasjerfly tilbake til fastlandet."

"Våre team overvåker situasjonen nøye og justerer tidsplanen vår slik at vi kan fortsette å betjene våre kunder under vanskelige forhold," skrev han i en e-post. United ertilbyr refusjonfor passasjerer som ønsker å kansellere sine flyvninger.

American Airlines har også kansellert reservasjoner på innkommende flyvninger til Kahului lufthavn, sa Curtis Blessing, en talsmann for selskapet. Flyselskapet ombooker passasjerer uten kostnad, så lengevisse forholder møtt.

Andre store flyselskaper opererte sine rutefly, men tilbyr en rekke alternativer til berørte reisende som ønsker å revidere planene sine.

Passasjerer på Hawaiian Airlines kan endre flyplanene eller få refusjon, sa Marissa Villegas, en talskvinne for selskapet. Flyselskapet opererer mer enn 80 flyvninger daglig inn og ut av Maui. Det tilbyr også spesielle $19-priser fra Maui for presserende reisebehov.

Southwest Airlinesopererer minst 90 daglige flyvninger på Hawaii, 60 av dem i staten. De sombooket med Southwestreiser fra eller til Maui på onsdag eller torsdag kan bestilles om uten kostnad, men refusjon er kun tilgjengelig hvis flyet ditt kanselleres av flyselskapet.

Reisende som bestilte medAlaska Airlineskan endre sine flyvninger, men må reise før 31. august. Ifølge en talsperson for selskapet opererer de åtte daglige flyvningene til Maui, noen med forsinkelser.

Bilde

Hva er det siste med reiser på og mellom øyene?

Hawaii Department of Transportation gir rettidig informasjon om veiforhold, stengte motorveier og oppdateringer om flyplassstatusgjennom sosiale medier. Alle ikke-nødvendige reiser til Maui frarådes,sa avdelingen.

Hawaiian Airlines har lagt til seks flere flyvninger på onsdag mellom Honolulu og Kahului.

De som flyr mellom øyer bør overvåke flystatusen deres på operatørens app eller nettsted og være klar over at endringer kan komme uventet.

Tallrike veistenginger ble annonsert for både Maui og Big Island, ifølgeHonolulu-stjerneannonsøren, med Honoapiilani Highway på vestkysten av Maui fortsatt åpen for utgående trafikk.

Kan jeg få refusjon fra hotellet eller korttidsleie?

På X, den sosiale medieplattformen tidligere kjent som Twitter, har reisende skrevet at store hoteller i nærheten av skogbrannene i Maui har stengt og blitt evakuert. Flere populære feriesteder, bl.aHyatt Regency Maui Resort and Spa på Ka'anapali BeachogMarriotts Maui Ocean Club, har for øyeblikket ikke strøm.

Hyatt Regency er stengt for nye ankomster og vil ikke ta imot nye gjester frem til 11. august, sa selskapet i en uttalelse, og la til at eventuelle bestillingsinnskudd, inkludert forhåndsbetalte opphold, for disse datoene vil bli refundert.

Andre store feriesteder i området kunne ikke umiddelbart nås for kommentarer.

De fleste av de store hotellkjedene har allerede innført mer fleksible avbestillingsregler på grunn av pandemien, men Marriott, Hilton og andre svarte ikke på forespørsler om kommentarer til deres spesifikke retningslinjer knyttet til skogbrannene.

For de reisende som har bestilt overnatting med Airbnb, har selskapet aktivert sin "politikk for formildende omstendigheter” for deler av Maui. Kvalifiserte gjester med reservasjoner vil motta full refusjon, og både verter og gjester kan kansellere bestillinger uten straff, sa selskapet onsdag.

Ifølge Vrbo overstyrer ikke skogbranner og andre naturkatastrofer typiske avbestillingsregler. For bestillinger på Maui og deler av Big Island mellom 9. og 16. august sa selskapet imidlertid: «Vrbo har allerede gitt avkall på vertsstraff for kanselleringer, noe som betyr at verter kan kansellere og refundere gjestene sine uten å bekymre seg for hvordan det vil påvirke deres gjester. oppføring av ytelse i fremtidige gjestes søk."

Vrbo anbefaler at gjester tar kontakt med vertene for bestillingene deres for mer informasjon, samt reiseforsikringsleverandøren deres hvis de har kjøpt reisebeskyttelse.

Vil reiseforsikring hjelpe?

Mestreiseforsikringerhar reiseavbestillingsdekning for naturkatastrofer, men det er viktig å lese det som står med liten skrift i forsikringen din for å se om skogbranner er dekket av årsakene til reisen kanselleres eller avbrytes.

I de fleste tilfeller vil reisende ha dekning hvis destinasjonen deres blir gjort ubeboelig eller hvis de blir tvunget til å evakuere med minst 50 prosent av reisen igjen, iht.Squaremouth, et nettsted for sammenligning av reiseforsikringer. Hvis et hotell eller en feriebolig kansellerer reservasjonen din før ankomst på grunn av skade forårsaket av en skogbrann, gir de fleste reiseforsikringsplaner dekning.

Poliser med "avbestill av en hvilken som helst grunn"-dekning krever ikke at reisende oppgir en grunn for kanselleringen, men noen reiseforsikringsselskaper bruker begrensninger på fordelen. For de fleste forsikringer som inkluderer dekning for skogbranner, må forsikringen kjøpes før hendelsen inntreffer.

Følg New York Times TravelInstagramogmeld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev for reiseutsendelsefor å få eksperttips om å reise smartere og inspirasjon til din neste ferie. Drømmer du om en fremtidig ferie eller bare reiser i lenestol? Sjekk ut vår52 steder å gå i 2023.

Christine Chunger reisereporter for The Times. Hun dekket tidligere siste nyheter. Hun begynte i The Times i november 2021. Mer om Christine Chung

Ceylan Yeginsuer reisereporter. Hun var tidligere korrespondent for International desk i Storbritannia og Tyrkia, og dekket politikk; sosial rettferdighet; migrantkrisen; den kurdiske konflikten, og fremveksten av Islamsk Stats ekstremisme i Syria og regionen. Mer om Ceylan Yeginsu

68

  • 68

Annonse

HOPPE ANNONSE

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 20/09/2023

Views: 6716

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.