Matematikk hjemme i år 7: Hvordan hjelpe barnet ditt til å lykkes på nøkkeltrinn 3 (2024)

Matematikk i år 7 er sannsynligvis ikke det eneste nye 11- eller 12-åringen din arbeider med akkurat nå. År 7 er en enorm endring totalt for barn; de begynner på nye skoler, får nye venner og må lære enormt mye raskt.

I tillegg til nye fa*g, blir barn introdusert for vanskeligere, mer komplekse emner i fa*gene de er vant til – engelsk, naturfa*g og matematikk.

Det kan være svært vanskelig for barn å holde tritt med all denne nye informasjonen, og de kan slite, spesielt i KS3-matematikk, som inkluderer mange nye og kompliserte emner.

Det er derfor vi har satt sammen dette ; nedenfor er noen av måtene du kan hjelpe barnet ditt med matematikk på 7. trinn hjemme, for å gjøre ungdomsskolestarten enklere!

Et øyeblikk i matematikkpensum for 7. år: Hva barnet ditt vil lære

  • Algebra – grunnleggende notasjon, sekvenser til n'te ledd, løsning av lineære ligninger
  • Plassverdi – Plasseringsverdi for desimaler, brøker og negative tall, avrunding,gjennomsnittlig i matematikk, median og rekkevidde
  • Brøk-, desimal- og prosentekvivalens – forstå forholdet mellom forskjellige tallsystemer, tolke sektordiagrammer
  • Rettet tall – inverse operasjoner, kvadrattall og kvadratrøtter, forenkler algebraiske ligninger
  • Geometri og måling – analysere 2D- og 3D-former, målestokktegning av former og vinkler (firekanter, rette vinkler osv.), Pythagoras-teorem
  • Tallforståelse – sekvenser som bruker desimaler, brøker, potenser og røtter, BODMAS
  • Sannsynlighet – ved hjelp av frekvenstabeller, rutenett og Venn-diagrammer
  • Primtall og bevis – primtall, høyeste fellesfaktorer, laveste felles multiplum, potenser av 2, 3, 4 og 5, bevis for ligninger

Starter nøkkeltrinn 3Matte

I løpet av de første ukene av år 7 vil barnet ditt mest lære om hvordan den nye skolen fungerer – rutiner, hvor du skal dra, hva du skal ha med deg, hva du bør og ikke bør gjøre. Mens dette skjer, bygger lærerne deres relasjoner med dem og lærer om deres forkunnskaper, selvtillit og holdninger til fa*g.

Dette er en sjanse for barnet ditt til å gjøre et positivt inntrykk, så den beste støtten å gi på dette tidspunktet er organisatorisk og motiverende: oppmuntre dem til å møte opp til timene i tide, med riktig utstyr og en vilje til å imponere læreren.

Sørg for at barnet ditt har riktig utstyr

Sjekk skolens hjemmeside, eller brev fra skolen, for utstyrslisten. Et element spesifikt for KS3 matematikk er en vitenskapelig kalkulator; bruk modellen som skolen anbefaler, og sørg for å sette barnets navn på den.

Oppmuntre barnet ditt til å sjekke at de har dette utstyret om morgenen før de drar. Du kan lage en liste som de kan sjekke, gi dem ros og belønninger når de husker: det som fungerer best for deg og barnet ditt.

Year 7 Maths At Home: How To Help Your Child Succeed at Key Stage 3 (1)

Matematikkprøve 7. år

Last ned denne matematikkprøven for 7. år designet for å brukes på slu*tten av året for å vurdere elevenes forståelse. Inkluderer studentvennlig merkeordning og karaktergrenser!

Year 7 Maths At Home: How To Help Your Child Succeed at Key Stage 3 (2)Last ned GRATIS nå!

Hjelp barnet ditt til å utvikle et positivt forhold til matematikk

En av de viktigste tingene som går upåaktet hen i overgangen fra grunnskole til videregående, er at som et resultat av Nøkkeltrinn 3s bredde, ender matte opp med mindre undervisningstid enn tidligere år.

Dette gjør at barnas forhold til fa*get får større betydning etter hvert som de blir mer selvstendige. Hvis barnet ditt kan bygge et positivt forhold til fa*get, der feil blir tatt som normale deler av læringsopplevelsen, og feil blir sett på som oppfordringen til å stille mer rettede spørsmål som "Dette ville vært mye mer enkelt hvis jeg visste hva som tilsvarer vinkler var." Da er du på en vinner.

Year 7 Maths At Home: How To Help Your Child Succeed at Key Stage 3 (3)

Når barnet ditt er i år 7, vil en av nøkkelrollene dine være å hjelpe dem med å bygge dette positive forholdet.

Ser du etter ytterligere støtte og ressurser?

Du er velkommen til å laste ned noen av desekundære matematikkressurserfra Third Space Learnings ressursbibliotek gratis. Det er en del viet tilGCSE matematikerevisjonmed myeregneark for matematikkogGCSE matematikk spørsmål. Det er også matteprøver for KS3, inkludert enMatematikkprøve 7. år, aÅr 8 matteprøveog aMatematikkprøve 9. år

Annen verdifull mattepraksis og ideer, spesielt rundt resonnement og problemløsning på videregående, kan du finne i våre KS3 og KS4 matematikkbloggartikler. Prøv dissemorsomme matematikkoppgaverfor KS2 og KS3,SSDD-problemer,KS3 mattespillog30 matematiske problemløsningsspørsmål.

For barn som trenger mer støtte, vårmatematikk intervensjonsprogrammer for KS3oppnå enestående resultater gjennom en personlig tilnærming til undervisning.

År 7 Matematikk hjemme: Hjelpe med lekser

Rundt denne alderen er det normalt for et barn å "presse tilbake" mot lærere og foreldre; Spesielt lekser kan være en stor årsak til krangel. Dette kan ha betydning for din innsats for å støtte skolearbeidet. Det er noen måter å løse dette på:

Hva du bør gjøre

  • Ros deninnsats og forsøkheller enn resultatet. Ikke bekymre deg for mye om arbeidet er rett eller galt; barn kan bli enda mer engstelige for matematikk hvis de tror foreldrene deres er bekymret for dette.
  • Hvis push-back handler om å gjøre lekser, støtt barnet ditt ved å skape tid og rom for lekser. Hvis skolen deres har et konsekvenssystem for at lekser ikke blir gjort, støtte skolens beslu*tninger.
  • Overvåke lekser. Les den igjennom med dem, ha blyant og papir tilgjengelig. Oppmuntre dem til å prøve det selv først, og deretter hjelpe når det trengs.
  • Be dem forklare metoden de har praktisert på skolen.

Hva du IKKE bør gjøre

  • Fortell dem at det er enkelt.
  • Gjør det for dem.
  • Fortell dem at det er bortkastet tid.
  • Fortell dem at det er kjedelig.
  • Fortell dem at det er for vanskelig.
  • Be dem fortsette med det uten å hjelpe.
  • Anta at metoden de bruker er feil hvis det ikke er din foretrukne metode.
  • Latterliggjøre innsatsen deres.

Disse kan virke åpenbare, men som en forelder som prøver å hjelpe, er det så lett å bli frustrert og si feil ting noen ganger – jeg har gjort det selv.

Språk og terminologi

Uten den spesifikke terminologien til et emne, er det ikke noe emne. Det er mange nye termer å lære i år 7, i tillegg til å bygge videre på ordforrådet som ble lært i nøkkeltrinn to.

For at barn skal være klare til å lære algebraiske begreper, er det mye lettere hvis de fritt kan bruke og forstå begreper som: faktor, multiplum, teller, nevner, prosent(alder), indekser, parenteser, addisjon, multiplikasjon, subtraksjon, divisjon , prime osv.

f.eks. forklarer hvordan man forenkler brøker.

Med riktig terminologi:

For å forenkle en brøk, del både telleren og nevneren med deres høyeste felles faktor.

Uten terminologien:

For å forenkle en brøk: finn det største tallet som går inn i det øverste tallet og det nederste tallet i brøken, og finn ut hvor mange av tallet som går inn i hver av dem.

Year 7 Maths At Home: How To Help Your Child Succeed at Key Stage 3 (4)

Hvis et barn er trygg på vilkårene, er ideen om å forenkle en brøk mye lettere å forklare! Jeg foreslår ikke at foreldre prøver å undervise i terminologien selv – lærere vil gjøre dette, og du kan bruke en matematikkordbok for å støtte det hjemme.

År 7 matematikk: hvordan det er annerledes enn primær matematikk

Hver skole vil strukturere pensum for år 7 i henhold til konteksten, så det er ikke mulig å si nøyaktig hva som vil være spesifikt for år 7, 8 eller 9 fra nøkkeltrinn 3 læreplanen. Dette erfra den nasjonale læreplanen.

Se også:År 8 matte,År 9 matte

Det er en rekke nye konsepter og ideer som vil bli introdusert f.eks. sannsynlighet, standardform, tolkning og bruk av kalkulatorer, endringshastigheter og sammensatte enheter, vinkler på parallelle linjer.

Men knyttet til alle disse temaene og utvikling av kunnskapen barn allerede har om tall, beregning og stedsverdi er studiet av algebra (som er svært kort studert på nøkkeltrinn 2).

Et godt grep om algebra gir elevene et språk for å beskrive det de allerede kan spesifikt for tall, utregning og plassverdi på en mer generell måte.

På skolen skal elevene læres å:

Bruk og tolk algebraisk notasjon, inkludert:

  • ab i stedet for a × b
  • 3y i stedet for y + y + y og 3 × y
  • a² i stedet for a × a, a³ i stedet for a × a × a; a²b i stedet for a × a × b
  • a/b i stedet for a ÷ b
  • koeffisienter skrevet som brøker i stedet for som desimaler
  • parentes

Barmodeller

Søylemodeller kan være nyttige i en rekke områder av matematikk, men de er mest nyttige for å hjelpe barn med å lage koblingen mellom tall som begreper og deres virkelige applikasjoner. Mange mattelærere bruker en konkret – billedlig – abstrakt (CPA) tilnærming til undervisningskonsepter.

f.eks. Stolpemodell for addisjon og subtraksjon (brukt i år 5 og år 6):

Year 7 Maths At Home: How To Help Your Child Succeed at Key Stage 3 (5)

5 + 3 = 8

3 + 5 = 8

8 – 3 = 5

8 – 5 = 3

Dette blir algebraisk i år 7:

Year 7 Maths At Home: How To Help Your Child Succeed at Key Stage 3 (6)

n + p = 50

p + n = 50

50 – p = n

50 – n = s

Disse danner grunnlaget for å omorganisere likninger i algebra, som knytter seg til andre områder av læreplanen f.eks. Formler i vitenskap.

Prinsipper for å støtte barnet ditt med matematikk i år 7 hjemme

Ikke all matematikken vi lærte på skolen huskes lett når vi er foreldre til en 12-åring. Å ha et godt sett med prinsipper for å støtte barnet ditt – spesielt når du ikke husker hvordan du regner selv – er viktig.

1. 'Normaliser' matematikk for barnet ditt

Matematikken voksne bruker og tar for gitt hver dag er usynlig for oss fordi dette er matematikken vi kan gjøre uten å tenke spesielt hardt; det virker kanskje ikke engang som matematikk!

Men barn har ikke den konteksten - for dem kan matematikk ofte virke som en rekke beregninger uten noen kobling til den "virkelige" verden.

Å gi matematikk kontekst – normalisere den – er ganske enkelt. Du kan gjøre det ved å involvere barna dine i aktiviteter som matlaging, shopping, budsjettering for ferier, estimering, avstand og hastighet på reise, måling etter møbler.

Hvis du for eksempel tilbereder fiskekaker og chips i ovnen, og fiskekakene tar 18 minutter, men chipsen tar 12 minutter, stiller du automatisk inn en timer på 6 minutter.

Før du gjør dette, forklar hva du gjør til barnet ditt, og løs "problemet" sammen. Enda bedre, be dem forklare hva problemet er! Middagen vil ta litt lengre tid å forberede, men det er mange fordeler for barnet ditt.

2.Øv, øv, øv!

Tillit til matematikk kommer med regelmessig øvelse og henting – det er mange måter å gjøre dette på:Learningscientists.orger et nettsted designet av kognitive forskere som har som mål å forklare de mest effektive studiestrategiene. Ta en titt på dette sammen med barnet ditt og velg de beste strategiene for barnet ditt å bruke.

Dessuten kan jeg ikke understreke viktigheten av å bli trygg medtidstabellerog addisjons-/subtraksjonsfakta nok. Barn i denne alderen er ikke nødvendigvis trygge på disse ennå, så fortsett å støtte barnet ditt i denne bestrebelsen. Jeg foretrekker en målrettet tilnærming i denne alderen:

Velg 3 fakta for uken som barnet ditt ikke kan svare på umiddelbart.

f.eks. 6 x 7 = 42 8 x 4 = 32 7 x 9 = 63 Skriv regnestykket på den ene siden av en post it-lapp, og svaret på den andre siden. I løpet av neste uke, hver morgen til frokost, stiller en voksen barnet et relatert spørsmål: "Hva er 6 x 7?" eller "Hva er 42 ÷ 6?"

Barnet prøver å huske, og svarer så raskt de kan. De vet at dette bare er ett av tre spørsmål som skal besvares, så alternativene er begrenset. Spør igjen når de kommer inn fra skolen, og igjen senere på dagen.

Etter en uke med dette, endre en eller to av faktaene (avhengig av suksess). For at dette skal være «hverdagsinformasjon» for barnet ditt, må de hente det fra minnet hver dag. (Som navnet på et kjæledyr, eller deres favoritt TV-karakter)

Les mer
  • Tallfakta aktiviteter
  • Tidstabellspill
  • Mental matematikkstrategier

3. Gjør en gjennomgang av dagen

Du kan vise barnet ditt hvor mye du setter pris på utdanningen deres ved å spørre dem om hva de har gjort, og ta deg tid til å være interessert. Få dem til å forklare og tegne på nytt/re-do problemer, eller utfordre deg til å gjøre dem.

Hvis du ikke kan gjøre dem, be dem forklare det for deg. Mest sannsynlig vil barnet ditt begynne med å snakke om forholdet til jevnaldrende: de "episodiske minnene" som dukker opp lettest.

Hør på dette og trykk videre, spør om hva klassen skulle lære når X skjedde, eller Y sa Z (som var veldig morsomt). Dette vil hjelpe barnet ditt med å hente minnet om det de lærte, og styrke det.

Husk: ikke ignorer "off-topic" ting som er viktige for barnet ditt - lytt til det, og med litt tålmodighet vil det føre til det de lærte den dagen.

4. «Test et søsken»-aktiviteter

I det travle livet til en forelder er det så mange ting å gjøre at å teste barnet ditt på timetabeller eller ordforråd - selv i et "morsomt" format som et spill - kan ta mer tid enn du har.

Men hvis du har mer enn ett barn, oppmuntre dem til å "teste søsteren din", eller "teste broren din". Start med å være en del av aktiviteten direkte, og bli gradvis mindre og mindre involvert til barna dine jobber med hverandre. Regelmessig trening som dette kan til og med hjelpe barn til å få en mer positiv holdning til skole og læring!

5. Vekst tankesett

Ingenting sier "Matte er ikke viktig" mer enn en forelder som sier "Jeg var ikke god i matte på skolen": selv om du prøver å være oppmuntrende, vil de fleste barn høre dette og tenke at det betyr at de ikke burde gidder å prøve.

Year 7 Maths At Home: How To Help Your Child Succeed at Key Stage 3 (7)

Det er bedre å foreslå at dette var noe du ble lært og glemt, og at du er glad barnet er her for å forklare det for deg igjen. Det viktige er å forsterke at all matematikk kan læres gitt nok tid og motstandskraft.

6. Akutttiltak

Noen ganger, til tross for vår beste innsats, befinner vi oss i denne situasjonen:

12-åring: «Jeg skjønner det ikke – jeg hater matematikk! Disse leksene er meningsløse.»

Hvis du synes det er for vanskelig å støtte barnet ditt, husk: du er ikke alene – snakk med skolen.

Du kan henvende deg til barnets lærere, eller årsleder, med problemet, og finne en løsning sammen.

År 7 matematikk: Støtte for spesifikke emner

Som jeg nevnte tidligere, er ikke all matematikken vi lærte på skolen lett å hente når vi er foreldre til en 12-åring. Jeg blir ofte spurt av foreldre hvordan de kan støtte med emner de ikke forstår, eller på en måte som ikke kommer i konflikt med det som blir undervist «i disse dager».

1. Generelle råd for alle emner:

Mitt svar på dette er overraskende enkelt – bruk nettkildene, men velg med omhu.

Tredje romlæringhar en stadig voksendeGCSE matematikkbibliotek egnet for lærere, elever og deres foreldre, med gratis nedlastbare regneark.

Online leksjoner dekker alle hovedemner i KS3 og KS4 matematikk fra tall til statistikk, med alle leksjoner inkludert forklaringer, regneark, veiledning, eksempler og vanlige misoppfatninger samt øvingsspørsmål å gjøre online og prøve GCSE-spørsmål. Målet har vært å gjøre dem så enkle å finne frem og bruke som mulig.

Year 7 Maths At Home: How To Help Your Child Succeed at Key Stage 3 (8)

Ta en titt på noen av disseAlgebraeksempler for å prøve dem ut:

  • Nte termin
  • Kvadratisk ligning
  • Substitusjon

Corbett matematikker en annen eneståendegratis nettstedprodusert av hardt arbeid og bestrebelser til en nåværende matematikklærer. Det er ordnet etter emne, med en kort videoopplæring for hvert emne i KS3 og KS4 matematikk (og en rekke primære emner også).

Hver video har nedlastbare eksamensoppgaver av samme type (med svar) og lærebokøvelser (med svar). Hvis du begge står fast og har en positiv, bestemt holdning (og tid) er denne nettsiden genial.

2. Råd for forhold og proporsjoner, form, plass og mål:

Dette er et flott emne å forklare ved å få barnet ditt til å hjelpe til med å lage mat. Velg en oppskrift dere begge vil prøve. Hvis oppskriften er for 6 personer, endre mengdene proporsjonalt for 10 (eller hvor mange du trenger).

Dette gjøres best ved å dele alle mengder med 6 for å få en oppskrift for 1 person, og deretter multiplisere med nødvendig antall personer (10 i dette tilfellet).

Mål mengdene sammen – dette kan inkludere utfordringene med at oppskrifter som er i keiserlige enheter konverteres til metriske, avhengig av oppskriften og redskapene som er tilgjengelige. Et enkelt googlesøk vil konvertere for deg, eller du kan bruke en kalkulator først og google for å sjekke.

Hvis du lager informasjonskapsler, er det en annen fin matematisk utfordring å finne den mest effektive måten å kutte så mange som mulig fra et rektangel med deig.

3. Råd for undervisningstid

Skaff deg rutetabell for buss eller tog og planlegg en tur sammen. Sett barnet ditt som ansvar for å finne ut hvilket tog du trenger for å nå målet ditt i tide til en bestemt begivenhet. Finn ut når du må reise for å komme deg hjem.

Å gjøre dette over en nettside er flott, men å gjøre det manuelt med papir er bedre forberedelse til eksamen, fordi konteksten er mer lik. På selve turen, spør av og til: "Hvor lenge er det til neste tog?" eller lignende spørsmål for å få barnet ditt til å huske det de har lært.

4. Andre generelle emneeksempler

Det beste stedet å få informasjon og hjelp som spesifikt vil støtte barnet ditt, er fra skolen deres. De kan godt ha spesifikke eksempler, og gi pensumkart for å fortelle deg hva som har blitt dekket så langt, og hva som kommer opp neste gang.

Dette betyr at du kan bruke lenkene ovenfor for Corbett Maths, The Learning Scientists, eller lenker fra skolen for å gå gjennom det som har blitt undervist eller forberede deg på det som skal komme.

Forhåpentligvis har dette gitt deg noen flere ideer om hvordan du kan hjelpe barnet ditt med matematikk i 7. klasse hjemme. Lykke til – husk: du, barnet ditt og skolen er i dette sammen!

Har du elever som trenger ekstra støtte i matte?
Hver uke støtter Third Space Learnings matteveiledere tusenvis av elever på tvers av hundrevis av skoler med ukentlige online 1-til-1 leksjoner ogmatematiske intervensjonerdesignet for å tette hull og øke fremdriften.

Siden 2013 har vi hjulpet over 150 000 elever i grunnskole og videregående skole med å bli tryggere og dyktigere matematikere. Finn ut mer om vårGCSE matematikkundervisningellerbe om et personlig tilbud for skolen dinfor å snakke med oss ​​om skolens behov og hvordan vi kan hjelpe.

Personlig tilpasset matteveiledning én til énfor elever på 7. trinn designet for å lette overgangen til KS3.

Matematikk hjemme i år 7: Hvordan hjelpe barnet ditt til å lykkes på nøkkeltrinn 3 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5950

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.