Backpacken door Spanje als soloreiziger (2023)

Als affiliate kan ik commissie verdienen op alle in aanmerking komende aankopen, inclusief die van Amazon, zonder extra kosten voor jou.

Dankzij de levendige steden en smetteloze stranden van Spanje is het een van Europa's meest bezochte bestemmingen en een populaire stopplaats op backpackroutes door het continent. Als je alleen reist, wees dan niet bang, want er zijn altijd enorm veel backpackers die alleen reizen en velen voor het eerst.

Hoogtepunten van een soloreis naar het Iberisch schiereiland zijn het Guggenheim in Bilbao, flamencodansen in Sevilla en natuurlijk Gaudi's Sagrada Familia in Barcelona.

Moet ik je ook herinneren aan het eten en drinken, een van dedingen waar Spanje het meest bekend om staat?! Vergeet niet om Paella, Patatas Bravas, alles in Tapas-stijl en natuurlijk Sangria te proberen.

Inhoudsopgave

 1. Is Spanje geschikt voor soloreizen?
 2. Is het veilig om alleen te backpacken in Spanje?
 3. Backpacken door Spanje met een rondreis
 4. Hoe lang te besteden in Spanje
 5. Zich verplaatsen in Spanje
 6. Beste backpackbestemmingen in Spanje
 7. Kosten van backpacken in Spanje
 8. Tips voor soloreizen in Spanje

Is Spanje geschikt voor soloreizen?

Ja, Spanje is een uitstekende plek om alleen te bezoeken en is perfect voor je eerste soloreis. De grotere steden hebben genoeg activiteiten om zelf te doen, terwijl de stranden een geweldige gelegenheid zijn om te ontspannen met een boek en wat tijd voor jezelf te nemen.

De hostelscène is dat Spanje ook geweldig is met enkele van de beste hostels waar ik in Europa heb verbleven. Ze zijn altijd geschikt voor mensen die alleen reizen en hebben vaak evenementen of een bar waar je medereizigers kunt ontmoeten.

Het is ook heel gemakkelijk om je te verplaatsen, mensen die met toeristen omgaan, spreken meestal goed Engels en het grootste deel van de bevolking heeft enig begrip, dus communicatieproblemen zijn zeldzaam.

Er zijn verschillende manieren om je te verplaatsen, afhankelijk van hoe comfortabel je alleen reist in Spanje, die ik hieronder uiteenzet.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (1)

Is het veilig om alleen te backpacken in Spanje?

Over het algemeen is solo reizen in Spanje superveilig.

Het belangrijkste waar je moe van moet worden als je alleen reist in Spanje, zijn zakkenrollers. Als soloreiziger ben je kwetsbaarder voor diefstal van je telefoon, portemonnee of bezittingen als je je blik niet op de bal richt.

Zakkenrollen komt vooral voor in de grotere steden en vooral in Barcelona. Wanneer u Barcelona bezoekt, wees dan bijzonder voorzichtig in de buurt van Las Ramblas en vermijd dit gebied 's nachts als u alleen bent.

U moet ook op de hoogte zijn van oplichting, hier zijn er een paar die u moet weten:

 • Verzoekschriften– Het kan zijn dat iemand je benadert om een ​​petitie voor een goed doel te tekenen, maar dat is een dekmantel om je op te lichten.
 • Armbanden– Dit is gebruikelijk in populaire Europese toeristische bestemmingen. Iemand zal een vriendschapsarmband om je arm maken als demonstratie of als cadeau. Maar als het eenmaal stevig om uw arm zit en u het niet kunt verwijderen, voelt u zich verplicht om te betalen.
 • Airbnb-phishing– Het Spaanse Office of Internet Security waarschuwt om voorzichtig te zijn bij het boeken van Airbnb in Spanje. Soms proberen oplichters de communicatie op een ander platform dan Airbnb te regelen, en als het tijd is om te betalen, linken ze je terug naar een nepversie van de site, dit staat bekend als phishing. Bericht altijd op het officiële platform.
 • Vervalsingen– Je ziet steeds vaker mensen op straat schoenen, kleding en handtassen verkopen, meestal vanaf een laken op de grond. Dit zijn allemaal goedkope vervalsingen. Je kunt ze natuurlijk nog steeds kopen, zolang je weet dat je nep koopt. Zodra de politie voorbij rijdt zie je dat ze hun ‘winkeltje’ oppakken en wegrennen.

Dit zijn de meest voorkomende in Spanje, maar het is de moeite waard om deze bredere lijst te lezenoplichting in Europadus je bent op de hoogte.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (2)

Backpacken door Spanje met een rondreis

Ik kies er persoonlijk voor om zelfstandig te reizen, maar voor iedereen die voor het eerst alleen backpackt, zijn groepsreizen een uitstekende manier om het jezelf gemakkelijk te maken.

Je zult merken dat veel individuele reizigers het eerste deel van hun reis een groepsreis maken om grip te krijgen op een nieuwe cultuur, en daarna tijd vrijmaken voor zelfstandig reizen. Ik vind dit een geweldige aanpak.

Hier zijn twee verschillende soorten rondreizen die je kunt gebruiken om je in Spanje te verplaatsen:

G-Adventures – Volledig begeleide tours

Als je op zoek bent naar een full-service rondleiding waarbij alles voor je wordt georganiseerd met een groepsleider om je rond te leiden, dan is G-Adventures waarschijnlijk de beste op de markt voor jongere mensen.

Je brengt de reis met dezelfde mensen door en je kunt kiezen voor de 18- tot 30-plussers tours of een klassieke tour.

Ze rekenen geen toeslag voor een enkele reiziger, wat geweldig is, maar wees bereid om een ​​kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht of in een slaapzaal te verblijven.

Het nadeel van volledig begeleide tours is dat je geen zeggenschap hebt over de reisroute en je voelt je vaak gehaast van de ene bestemming naar de andere, vooral bij langere tours.

Hier zijn drie G-Adventures tours die ik aanbeveel voor Spanje:

Het beste van Zuid-Spanje– Een 8-daagse tour met kleine groepen door Barcelona, ​​Madrid, Granada, Sevilla en Cordoba, een geweldige algemene kennismaking met Spanje.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (3)

Het beste van Spanje en Portugal– Met 14 dagen kun je Portugal toevoegen aan de reisroute en meer ondergedompeld raken in het Europese Iberische schiereiland.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (4)

Ultiem Spanje en Portugal– Deze 21-daagse groepsreis zorgt ervoor dat je heel Spanje ziet met extra stops in Noord-Spanje en Portugal volgens de vorige reisroute.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (5)

Bekijk alle G-Adventures Spanje Tours

Busover – Hop-on Hop-off

Hop-on Hop-off-tours zijn een geweldige tussenstop tussen volledig begeleide groepsreizen en onafhankelijke soloreizen.

Terwijl Busabout ook volledig begeleide tours aanbiedt zoals G-Adventures,Ik beveel aanBusovervoor zijn hop-on hop-off Europe Pass.

Met de pas kunt u profiteren van hun bussen om tussen bestemmingen te komen, maar zodra u aankomt, bent u vrij om uw eigen tijd te plannen.

Ze hebben gidsen in de bussen die je alles vertellen over elke bestemming en ze hebben specifieke accommodatie die ze aanbevelen.

Hoewel je niet in hun aanbevolen accommodatie hoeft te verblijven, is dit een geweldige manier om in contact te komen met andere Busabouters en zul je waarschijnlijk je tijd met hen doorbrengen.

Er is een specifieke route om door Europa te volgen, dus het neemt een deel van de besluitvorming weg als u niet zeker weet waar u heen moet. Ik zou Busabout aanraden als je er nog niet helemaal klaar voor bent om het helemaal alleen te doen.

Bekijk alle Busabout-passen

Backpacken door Spanje als soloreiziger (6)
Backpacken door Spanje als soloreiziger (7)
Backpacken door Spanje als soloreiziger (8)

Helaas bezoekt Busabout slechts twee bestemmingen in het noorden van Spanje: Barcelona en San Sebastian, maar niets houdt je tegen om andere plaatsen daar tussenin te bezoeken.

Hoe lang te besteden in Spanje

Hoewel het zeker mogelijk is om slechts 1 week te backpacken in Spanje, raad ik aan om minimaal 2-3 weken door te brengen om het land goed te leren kennen. Hier zijn enkele mogelijke routes:

1 week in Spanje– Als je maar 1 week de tijd hebt om Spanje te ervaren, raad ik aan om bij de twee belangrijkste steden, Barcelona en Madrid, te blijven. Breng het grootste deel van je tijd door in Barcelona, ​​want het heeft enorm veel te bieden op het gebied van attracties, eten en algemene sfeer. U kunt ook een dagtocht maken naar Montserrat of Girona.

2 weken Spanje– Als je een extra week hebt, kun je enkele van de kleinere steden verkennen, zoals Sevilla, Malaga en San Sebastian.

3 weken in Spanje- Met3 weken Spanje, kunt u een andere bestemming op het vasteland toevoegen, zoals Granada of Malaga, en ook enkele van de eilanden bezoeken, zoals de Balearen (Ibiza of Mallorca) of de Canarische Eilanden (Gran Canaria of Tenerife).

Zich verplaatsen in Spanje

Als je genoeg zelfvertrouwen hebt om zelfstandig door Spanje te reizen, kan het je veel vrijheid geven met zoveel geweldige bestemmingen om uit te kiezen, waarvan ik er hieronder een paar heb opgesomd.

1. Interrail

Er zijn veel manieren waarop je zelfstandig door Spanje kunt reizen, maar meestal raad ik Interrailing aan (bekend als Eurail als je geen Europees staatsburger bent).

Dit is wanneer u via het spoorwegnet reist met een Interrail/Eurail Pass. Zodra je de pas hebt betaald, kun je zonder kaartje met elke trein door het uitgebreide netwerk van Spanje reizen. Voor bepaalde treinen moet u echter een zitplaatsreservering kopen.

De reden die ik aanbevelenInterrail passenofEurail-passenis vanwege het gemak en de flexibiliteit die het biedt, wat vooral handig is als individuele reiziger.

Misschien vind je een locatie leuk en wil je langer blijven, of je ontmoet andere mensen waarmee je kunt opschieten die een andere route volgen en besluiten om met hen mee te gaan. Als je vluchten had geboekt, zou je niet de vrijheid hebben die je hebt met een Interrail/Eurail pas.

Bekijk allesInterrail passen(Europese burgers) ofEurail-passen(niet-Europese burgers)

Backpacken door Spanje als soloreiziger (9)

2. Flixbus

Flixbusbeheert een netwerk van bussen dat zich uitstrekt over 29 landen in Europa en biedt voordelig en gemakkelijk reizen.

U kunt eenvoudig uw reizen boeken op hun website en mijn ervaring is dat elke bus wordt geleverd met gratis WiFi aan boord en USB-aansluitingen voor uw telefoon.

Het bedrijf beheert zowel dagbussen als nachtbussen die een goede optie zijn voor langere reizen om te besparen op accommodatie, hoewel het standaardbussen met zitplaatsen zijn, geen slaapbussen.

Ze bieden ook eenInterflix-pasinclusief 5 ritten voor € 99 die je gaandeweg kunt boeken.

Het nadeel van Flixbus is dat een boeking nog steeds essentieel is, dus je kunt niet zomaar komen opdagen en instappen zoals je kunt met Interrail. U kunt echter meestal een zitplaats krijgen met een opzegtermijn van een dag of twee, maar het is misschien niet uw voorkeurstijd.

Beste backpackbestemmingen in Spanje

Terwijl de eilanden van Spanje populaire reisbestemmingen zijn voor gezinnen en stelletjes, vind je op het vasteland de beste bestemmingen voor solo-backpackers in Spanje. Hier zijn een paar van de beste plekken:

Barcelona

Barcelona is een van de meest bezochte steden in Europa en het is gemakkelijk te begrijpen waarom.

Barcelona staat bekend ommet prachtige stranden aan de ene kant en het Montserrat-gebergte aan de andere kant. Bovendien staat de stad vol met iconische bezienswaardigheden, waaronder de Sagrada Familia.

Solo reistip:Probeer de Sandermans tapastour als een geweldige manier om te genieten van tal van heerlijke Spaanse gerechten en tegelijkertijd nieuwe mensen te ontmoeten.

Zie mijn lijst metbeste hostels in Barcelona voor individuele reizigers

Backpacken door Spanje als soloreiziger (10)

Madrid

Spanje zit vol geweldige feestbestemmingen (denk aan Ibiza, Magaluf), maar als het om het vasteland gaat, is Madrid the place to be.

Het leven in Madrid draait om Plaza Mayor, dit plein was oorspronkelijk de plek voor executies maar is tegenwoordig een hotspot voor toeristen en restaurants. Bekijk mijn gids voor debeste hostels in Madrid voor individuele reizigers.

Solo reistip:Download de Rick Steves Audio Europe-app en volg een self-guided tour door Madrid, geleid door Rick Steves zelf.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (11)

Sevilla

Sevilla is de thuisbasis van een indrukwekkende kathedraal, het door UNESCO beschermde paleis Royal Alcazar en een belangrijk archeologisch museum, die allemaal een bezoek waard zijn.

Naast de geweldige bezienswaardigheden van de stad, heeft de omliggende regio genoeg geweldige dingen te doen, waaronder een ander bekend paleis, Alhambra, en de stad Ronda op de top van een klif.

Solo reistip:De stad staat bekend om zijn flamencodansen, dus dit is een uitstekende avondactiviteit om alleen te doen of je kunt een paar nieuwe reisgenoten van je hostel of reisgezelschap meenemen.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (12)

Valencia

Aan de zuidoostkust van Spanje ligt de stad Valencia met middeleeuwse gebouwen, zandstranden en het kenmerkende gerecht Paella.

De belangrijkste toeristische attractie in Valencia is het enorme kunst- en wetenschapscomplex met een planetarium, aquarium, laserium en meer (zie foto hieronder).

Solo reistip:Er zijn tal van leuke dagtochten vanuit Valencia, waaronder debronnen bij Montanejosen een heleboel gouden stranden, perfect om een ​​boek te pakken om te lezen (of een film om te kijken als je net als ik bent) en wat goede me-time te krijgen terwijl je bruint.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (13)

San Sebastiaan

De stad San Sebastian ligt in de top van Spanje in een deel dat bekend staat als Baskenland, dicht bij de Franse grens. De stad heeft een geweldig strand en heuvels aan weerszijden die uitzicht bieden over de stad.

Hoewel het een kleine stad is, is het de thuisbasis van enkele grote evenementen, waaronder een internationaal filmfestival en La Tamborrada (een drumfestival).

De stad is een geweldige plek om jezelf te vestigen terwijl je het nabijgelegen Bilbao of de wijnstreek Rioja ontdekt.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (14)

Kosten van backpacken in Spanje

Als je als budget-backpacker reist, in hostels verblijft en regelmatig je eigen eten kookt, kun je voor ongeveer € 50 (£ 43) per dag door Spanje reizen. Dit zal meer zijn dan € 60-80 per dag in Barcelona.

Als je wat luxer reist met een gemiddeld budget, in een hotel of Airbnb verblijft en in restaurants eet, verwacht dan ongeveer € 100-110 (£ 87-95) per dag uit te geven, opnieuw hoger in Barcelona.

Degenen die ervoor kiezen om te bezoeken met een rondleiding, je accommodatie en wat eten zijn meestal bij de pakketprijs inbegrepen.

Backpacken door Spanje als soloreiziger (15)

Tips voor soloreizen in Spanje

Zoals met elke bestemming, is het belangrijk om verstandig te zijn en je hoofd erbij te houden, maar hier zijn enkele specifieke tips voor solo reizen in Spanje:

Vermijd de supertoeristische gebieden zoals Las Ramblas in Barcelona.Er zijn veel voorkomende plekken die problemen veroorzaken voor toeristen, dus blijf hier uit de buurt. Over het algemeen zijn de minder bekende bestemmingen in Spanje juist veiliger.

Verblijf in hostels.Als je gaat backpacken in Spanje, zijn hostels de beste manier om andere mensen te ontmoeten om mee op verkenning te gaan. Er zullen genoeg andere individuele reizigers in hostels zijn. Als je liever alleen op verkenning gaat, is een verblijf in een hostel een goede plek om tips van andere reizigers te krijgen over wat je het beste alleen kunt doen op je bestemming.

Zie mijn gids over de beste hostels voor individuele reizigers inBarcelona.

Gebruik georganiseerde reizen als het de eerste keer is dat je alleen reist in Europa.Een groepsreis is een gemakkelijke manier voor iedereen die alleen reist in Spanje om snel en gemakkelijk een groep mensen te vinden om bij te zijn. G-adventures of Busabout zijn goede plaatsen om te beginnen, maar er zijn ook andere.

Bekijk Sandermans in Barcelona, ​​Madrid en Sevilla.Hun gratis wandeltochten, rondleidingen en kroegentochten zijn geweldige manieren om deze steden te zien en onderweg nieuwe mensen te ontmoeten.

Loop 's nachts niet alleen naar huis.Als je later weg bent geweest en geen hostelvriend of iemand die je vertrouwt hebt gevonden om mee terug te reizen naar het hostel, raad ik je aan om Uber te gebruiken, dat actief is in meer dan 60 steden in Spanje, of Cabify als alternatief.

Download de Rick Steves Audio Europe-app.Dit geeft je toegang tot zelfgeleide audiotours voor Spanje en andere landen in Europa - een geweldige manier om de steden zelf te ervaren.

Blijf langer (of voor altijd).Ik heb een aantal bestemmingen opgenomen die je in een paar weken of maanden kunt bezoeken, maar als je langer blijft, wachten er heel veel mooie kleine stadjes om ontdekt te worden. Heck, ik ken zelfs mensen die dat wel hebbengepensioneerd in Spanjegewoon om ze te verkennen.

Handige links:

Gerelateerde berichten:

 1. De volledige lijst met filmlocaties van Game of Thrones in Girona, Spanje
 2. Barcelona Solo-reisgids
 3. 5 BESTE hostels in Sevilla voor individuele reizigers
 4. Beste hostels in Madrid voor individuele reizigers

FAQs

Welk land alleen backpacken? ›

Er zijn overal goede hostels en voorzieningen voor backpackers.
 • Reis alleen naar Australië Australië is een walhalla voor backpackers! ...
 • Reis alleen naar Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland is een compact land met een geweldige natuur. ...
 • Reis alleen naar Costa Rica. ...
 • Reis alleen naar Bali.

Waar kun je als vrouw alleen op vakantie? ›

In dit artikel delen we onze 8 favoriete bestemmingen om veilig alleen te reizen met je.
 • Bali (Indonesië)
 • Canada.
 • Chili.
 • Japan.
 • Nieuw-Zeeland.
 • Nepal.
 • Peru.
 • Verenigde Staten.
Mar 4, 2020

Is het leuk om alleen te reizen? ›

Alleen reizen is goed voor je zelfvertrouwen

Op reis maak je allerlei nieuwe situaties en uitdagingen mee. Je staat er alleen voor maar je zult merken dat je het ook prima zelf kan regelen! Je hebt letterlijk het gevoel dat je de wereld aankunt. Alleen reizen vergroot je zelfvertrouwen en maakt je onafhankelijker.

Hoe plan je een solo reis? ›

Zo plan jij stap voor stap je eerste soloreis
 1. Ga met jezelf in gesprek. Oké het zaadje is geplant. ...
 2. Bedenk wanneer je wilt gaan. ...
 3. Bepaal de bestemming. ...
 4. Bepaal de soort reis. ...
 5. Ga in gesprek met anderen. ...
 6. Lees je in. ...
 7. Ga sparen. ...
 8. Boek iets.
Sep 30, 2019

Welke landen zijn goedkoop om te backpacken? ›

Uitgaven: €10- €20 per dag
 • Indonesië Het land kent ontelbaar veel eilanden en daarom ontelbaar veel avonturen. ...
 • Maleisië Maleisië is vergelijkbaar met buurlanden Thailand en Indonesië. ...
 • Cambodja. ...
 • Laos. ...
 • Bolivia. ...
 • Mexico. ...
 • Guatemala. ...
 • Peru.
Jan 2, 2019

Wat is het veiligste land voor vrouwen? ›

Singapore steekt met kop en schouders boven alle andere Aziatische landen uit. 92% van de vrouwen zegt zich 's nachts alleen op straat veilig te voelen.

Waar alleen op vakantie als vrouw Europa? ›

10x leuke bestemmingen in Europa om als vrouw alleen te reizen
 • Dublin.
 • Helsinki.
 • Praag.
 • Athene & de Griekse eilanden.
 • Nice.
 • Parijs.
 • Kopenhagen.
 • Stockholm.
Jan 28, 2023

Waarom betaal je meer als je alleen reist? ›

Snel antwoord. Alleenstaanden betalen vaak p.p. meer voor een vakantie. Dit komt vooral door de hotelkamerprijzen die zich richten op twee personen. Maak je er alleen gebruik van is dit onderdeel van de reis feitelijk dubbel zo duur.

Waar gaan de meeste singles op vakantie? ›

Single reizen Italië Italië is veruit de meest populaire bestemming voor 2023.

Hoe geniet je van alleen zijn? ›

We hebben wat handige tips voor je die jou kunnen helpen om meer te genieten van je eigen gezelschap.
 1. Zoek een hobby die je alleen kunt uitvoeren. ...
 2. Ga iets creatiefs doen. ...
 3. Ga het aan. ...
 4. Achterhaal de daadwerkelijke angst. ...
 5. Uiteindelijk zijn we allemaal alleen. ...
 6. Neem écht even de tijd voor jezelf.
Oct 11, 2019

Is backpacken goed voor je? ›

Mensen houden van backpacken, omdat het avontuurlijk is en omdat je optimaal geniet van het buitenleven. Je vakantie wordt hierdoor een ware belevenis en een echte reis. Backpacken is ook een hele goede manier om jezelf goed te leren kennen.

Is alleen reizen eng? ›

Alleen reizen blijft iets engs voor veel reizigers. Toch zijn er heel wat voordelen aan verbonden. Je maakt je eigen plannen, kiest zelf wanneer je wat eet, blijft overal zo lang je maar wil, praat met de mensen die je leuk vindt, etc. Maar er is nóg meer.

Hoe plan je je eigen backpack reis? ›

Om inzichtelijk te krijgen hoe de reis er uit gaat zien moet je jezelf de volgende 5 vragen stellen:
 1. Hoelang wil je gaan reizen?
 2. Wanneer wil je gaan reizen?
 3. Waar wil je naar toe reizen?
 4. Wat wil je gaan doen tijdens het reizen?
 5. Hoe kom je op de plek van bestemming?
Jun 7, 2020

Hoeveel mensen gaan alleen op vakantie? ›

In 2016 ging 67 procent van de Nederlandse alleenstaanden minstens een keer op vakantie. Dit aandeel ligt lager dan bij Nederlanders in meerpersoonshuishoudens, van wie 82 procent op vakantie ging. Deze percentages zijn al jaren ongeveer hetzelfde. Nederlanders gingen in 2016 samen 35,5 miljoen keer op vakantie.

Wat zijn goede landen om te backpacken? ›

 • Australië Als er een land is waar je oneindig veel dingen kunt doen, magische natuur vindt en heel veel backpackers tegen komt dan is dat Australië. ...
 • Thailand. Thailand ademt backpacken en overal waar je in Thailand komt, kom je backpackers dan ook volop tegen. ...
 • Mexico. ...
 • Zuid Afrika. ...
 • Vietnam. ...
 • Nieuw-Zeeland. ...
 • West-Amerika. ...
 • Canada.

Waar kun je goed backpacken? ›

Net als Thailand en Vietnam is Indonesië erg populair onder de backpackers en wij snappen dat wel. Naast de grotere indrukwekkende eilanden Java, Sumatra en Bali zijn er in Indonesië nog duizenden andere kleine eilandjes waar je goed kunt backpacken. Eilandhoppen is dan ook iets wat backpackers graag doen in Indonesië.

Welke landen kan je alleen reizen? ›

Dit zijn onze 6 top reisbestemmingen om alleen op reis te gaan!
 • Costa Rica.
 • Vietnam.
 • Thailand.
 • Australië
 • Nieuw Zeeland.
 • Verenigde Staten.
Apr 23, 2014

Waar kun je als single het beste op vakantie gaan? ›

Laat je alvast inspireren door onze 5 best beoordeelde singlereizen van 2022:
 1. Andalusië, Spanje - Rapportcijfer: 9,2. Je loopt het hart van Sevilla binnen. ...
 2. Toscane, Italië – Rapportcijfer: 8,6. ...
 3. Niederau, Oostenrijk – Rapportcijfer: 8,7. ...
 4. Ibiza, Spanje – Rapportcijfer: 8,6. ...
 5. Elba, Italië – Rapportcijfer: 8,5.
Aug 5, 2022

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated: 06/11/2023

Views: 6315

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.