4 ting du ikke visste om Per Diem sykepleie (2024)

Den pågående sykepleiermangelen har belastet det amerikanske helsevesenet betydelig. I følge de siste industriprognosene trengs det rundt 194 500 registrerte sykepleiere hvert år i løpet av det neste tiåret, sammen med titusenvis av sykepleiere. Pensjonering og økt etterspørsel etter helsetjenester på grunn av en aldrende befolkning er to av de viktigste faktorene bak denne økningen i etterspørselen.

En redusert arbeidsstyrke legger unødig belastning på pleiepersonalet og kan påvirke pasientsikkerheten og kvaliteten på omsorgen negativt. Omvendt kobler en rekke studier passende bemanning med forbedret pasientsikkerhet, dødelighet og generelle pasientresultater.

En måte helsesystemene håndterer sykepleiermangelen på er gjennom dagpenge pleiepersonell. Dagpengearbeid hjelper organisasjoner med å fylle hull i bemanningen og gir sykepleiere en grad av fleksibilitet i karrieren. Denne typen sykepleiearbeid er et alternativ for sykepleiere på praktisk talt alle nivåer i yrket, inkludert sykepleiere.

Å jobbe på dagpengebasis har både oppsider og ulemper. Å forstå de potensielle fordelene og ulempene med denne typen sykepleie er avgjørende for de som vurderer det som et karrierealternativ.

Hva er daglig sykepleie?

Dagpengesykepleiere er en viktig ressurs, som gjør det mulig for helseinstitusjoner å yte medisinske tjenester konsekvent. Hva er egentlig dagpengesykepleie, og hvordan skiller det seg fra andre former for sykepleie?

Sykepleiere som jobber dagpenger – en latinsk setning som betyr «om dagen» – jobber etter behov, noen ganger for flere helseinstitusjoner. Dagpengesykepleiere sørger for tilgjengelighet, enten gjennom et bemanningsbyrå eller direkte til et helseinstitusjon, og kan deretter velge skift som trenger dekning. I mange tilfeller blir de tildelt vakter i siste liten.

I motsetning til lønn er sykepleierlønnen direkte knyttet til arbeidstiden. Dagpengesykepleiere tjener også vanligvis mer per skift enn andre sykepleiere, på grunn av rollens karakter i siste liten.

Hva betyr per diem på et sykehus?

Dagpengesykepleiere jobber i ulike helsetjenester, inkludert sykehjem, klinikker og sykehus. Den nøyaktige arten av dagpengearbeid varierer basert på type anlegg og dets behov. Fordi det er "etter behov", er hva dagpenger betyr på et sykehus at en sykepleier kan jobbe i forskjellige spesialiteter og enheter, som akuttmottaket (ER) eller fødsel og fødsel.

Helseinstitusjoner ansetter vanligvis dagpengesykepleiere av to grunner: for å fylle hull i bemanningen eller supplere heltidsansatte i perioder med stor etterspørsel. For eksempel leier institusjoner ofte inn dagpengesykepleiere i sommerhalvåret og rundt ferier når heltidsansatte pleiepersonell tar ferie. De brukes også i vinterinfluensasesongen når etterspørselen etter medisinske tjenester har en tendens til å øke.

Helsesystemene var sterkt avhengige av dagpengesykepleiere under COVID-19-pandemien for å supplere eksisterende ansatte og fylle ut når heltidsansatte gikk glipp av arbeid på grunn av sykdom eller utmattelse. Dagpengesykepleiere, sammen med reise- og deltidssykepleiere, var avgjørende for å lindre noe av belastningen som pandemien påførte helsevesenet.

PRN og deltidssykepleie

Dagpengesykepleie er forskjellig fra pro re nata (PRN) – en latinsk setning som betyr «ettersom omstendighetene oppstår» – sykepleie. I likhet med dagpengesykepleiere jobber PRN-sykepleiere etter behov. Imidlertid har de to flere forskjeller.

  • PRN-sykepleiere jobber for et enkelt helseinstitusjon, for en bestemt medisinsk enhet, mens dagpengesykepleiere kan jobbe for flere institusjoner samtidig.
  • Siden de jobber for en bestemt enhet, har PRN-sykepleiere mindre fleksibilitet til å velge og vrake turnus enn dagpengesykepleiere. Det er imidlertid PRN-sykepleieregarantert et visst antall skift; dagpenge sykepleiere er ikke.
  • Fordi de jobber for en enkelt arbeidsgiver,PRN-sykepleiere mottar vanligvis ytelser, for eksempel helsetjenester. Dagpengesykepleiere mottar derimot ikke ytelser.

Dagpengesykepleie er også forskjellig fra deltidssykepleie, som er relativt lik PRN-sykepleie, med fast timeplan og garanterte timer.

Fordelene ved å jobbe dagpenger som sykepleier

Det finnes en rekke potensielle fordeler ved å jobbe dagpenger som sykepleier, inkludert større fa*glig fleksibilitet og høyere lønn. Følgende er noen av fordelene som sykepleiere kan nyte godt av:

  • Fleksibilitet.Dagpengesykepleiere kan velge og vrake turnus, bygge en timeplan som passer deres behov og livsstil. De har friheten til å velge hvor, når og hvor ofte de jobber. Avhengig av tilgjengelighet kan de jobbe ett dagpengerskifte per måned eller flere i uken. Dette kan være ideelt for de som jobber en heltidsjobb andre steder – inkludert en annen sykepleierjobb – eller har andre ansvarsområder.
  • Høyere inntjening.På skift-for-skift-basis tjener dagpengesykepleiere generelt mer enn sine heltidsansatte kolleger. Dette skyldes delvis at dagpengearbeidet haster og er i siste liten. En av avveiningene for denne høyere kompensasjonen er at arbeidsgivere vanligvis ikke tilbyr fordeler for dagpengearbeid.
  • Lær nye ferdigheter.Dagpengesykepleiere kan ha mulighet til å utvide sin kompetanse ved å jobbe med ulike spesialiteter. En sykepleier på heltid som jobber på legevakten for voksne, for eksempel, kan potensielt hente skift i legevakten for barn, og dermed få ytterligere ferdigheter og kunnskap for karrierevekst. De kan også jobbe med ny teknologi, slik at de kan ligge i forkant i et dynamisk arbeidsmiljø. Ved å jobbe dagpenger kan sykepleiere utvikle alle disse ferdighetene uten å måtte forplikte seg permanent.
  • Jobber for ulike arbeidsgivere.Dagpengesykepleiere har frihet til å jobbe for flere arbeidsgivere og institusjoner. Dette lar dem ofte jobbe i ulike kliniske omgivelser og ulike regioner, og utsette dem for nye mennesker og læringserfaringer. Noen sykepleiere kan oppleve at de nyter den mentale stimuleringen som følger med et arbeidsmiljø i stadig endring.

Fordeler for institusjoner

Dagpenger sykepleie fordeler også helseinstitusjoner. Først og fremst bidrar det til å fylle hull i bemanningen, potensielt lette belastningen på heltidsansatte og unngå risikoen for utbrenthet. Andre fordeler inkluderer:

  • Forbedret pasientbehandling.Et overbelastet og overarbeidet personale kan kompromittere kvaliteten på pasientbehandlingen og øke risikoen for pasientsikkerhetshendelser. Å bruke dagpengepersonell for å avlaste noe av denne belastningen kan bidra til å holde ansattes moral høy og minimere utbrenthet.
  • Kostnadsbesparelser.Siden dagpengesykepleiere ikke mottar ytelser, kan de være et kostnadseffektivt bemanningsalternativ. Bemanningsbyråer håndterer vanligvis papirarbeid og overholdelsesproblemer, og helseinstitusjoner kan til og med nyte skattefordeler ved å ansette dagpengepersonell.
  • Allsidighet.På grunn av deres eksponering for ulike settinger og spesialiteter, har dagpengesykepleiere ofte et mangfoldig kompetansesett og kan jobbe selvstendig. Dette betyr at institusjoner kan bruke dem til å tette bemanningshull, spesielt i krisesituasjoner, med minimal opplæring og være trygge på deres evne til å gjøre jobben.

Unngå utbrenthet som sykepleier

Til tross for fleksibiliteten og balansen mellom arbeid og privatliv som denne typen arbeid gir, risikerer dagpengesykepleiere å bli utbrent akkurat som alle andre sykepleiere. Risikoen for utbrenthet er spesielt høy for de som måneskinne som dagpengesykepleier mens de opprettholder en fulltidsjobb.

Heldigvis kan sykepleiere bruke en rekke enkle strategier for å unngå utbrenthet:

  • Ta deg tid til å hvile og restituere ved å hente skift annenhver uke.
  • Øv på egenomsorg (f.eks. mindfulness og meditasjon).
  • Trene regelmessig.
  • Planlegg skift med mindre intense arbeidsbelastninger, for eksempel kontorarbeid eller vaksineadministrasjon.

Hva gjør en dagsykepleier?

Sykepleiermangelen er ikke begrenset til én disiplin. Dagpengesykepleiere jobber i mange forskjellige kapasiteter som sykepleiere, RNer og sykepleiere. Når det gjelder deres grunnleggende ansvar, er det svært liten forskjell mellom heltids- og dagpengesykepleiere.

Rollen til en dagpengesykepleier er praktisk talt identisk med rollen til en heltidssykepleier. Mens omfanget av praksis for sykepleiere varierer fra stat, inkluderer det ofte mange av følgende oppgaver:

  • Utfør fysiske undersøkelser.
  • Bestill og/eller utfør diagnostiske tester.
  • Diagnostisere og behandle akutte og kroniske tilstander.
  • Lag pasientbehandlingsplaner.
  • Foreskrive medisiner.
  • Rådfør deg med leger og annet medisinsk fa*gpersonell.

Akkurat som sine heltidskolleger, må sykepleiere med dagpenge ha minst en mastergrad, ha en aktiv registrert sykepleierlisens og bestå en sertifiseringseksamen. Sykepleiere krever også minst ett til to års klinisk erfaring før de kan praktisere.

Både dagpenge og heltidsansatte sykepleiere er høyt utdannede og dyktige, og opererer med mer uavhengighet enn andre typer sykepleiere. Fordi de kan dekke skift i siste øyeblikk i ukjente kliniske settinger, kan dagpengesykepleie være mer dynamisk enn en heltidsansatt rolle som sykepleier. Som sådan bør sykepleiere med dagpenge være fleksible, kvikke og raske til å tilegne seg nye ferdigheter.

Per Diem Nurse Practitioner Jobbutsikter og lønn

Median årslønn for sykepleiere var $111 680 per mai 2020, ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS).

Gjennomsnittslønnen for en dagpengesykepleier kan variere betydelig på grunn av de ulike timene og innstillingene de kan jobbe i. Ifølge en analyse fra ZipRecruiter varierte timeprisen for sykepleiere med dagpenge mellom $23 og $33 i 2021.

Prisene kan gå mye høyere avhengig av beliggenhet og etterspørselsnivå. Mens eksakte tall angående sykepleierlønn ikke var tilgjengelige i skrivende stund, skal noen arbeidsgivere ha betalt reisesykepleiere tusenvis av dollar per uke under COVID-19-pandemien.

Jobbmuligheter for sykepleiere med dagpenge vil sannsynligvis være rikelig i overskuelig fremtid som følge av den pågående sykepleiermangelen og mangelen på primærleger, som begge forverret pandemien.

De generelle jobbutsiktene for sykepleiere er svært lovende. BLS anslår at sysselsettingen for sykepleiere skal vokse med 52 % fra 2020 til 2030. Innen 2030 bør det være mer enn 335 000 sykepleiere. Økende etterspørsel etter helsetjenester fra en aldrende befolkning og økt vekt på forebyggende tjenester – sammen med en utvandring av sykepleierpensjonister – vil være de største faktorene som driver denne sysselsettingsveksten, og skaper mange muligheter for dagpengesykepleiere.

Fordeler og ulemper med dagpengearbeid

Sykepleie per dag kan være en svært givende karrierevei, som tilbyr en rekke fordeler. Når det er sagt, kan dagpengearbeid ha ulemper, som er svært avhengige av den enkelte. De som er interessert i denne typen sykepleie - enten som et heltidsalternativ eller for å supplere sin eksisterende sykepleierkarriere - bør veie alle fordeler og ulemper med dagpengearbeid slik at de kan avgjøre om det er riktig for dem.

Fordeler med Per Diem sykepleie

Å jobbe som dagpengesykepleier har mange potensielle fordeler.

  • Planleggingsfrihet og fleksibilitet.På samme måte som sjåfører eller lærervikarer, kan sykepleiere med dagpenge velge når de vil jobbe og ikke er låst til en fast timeplan. Dette kan være et flott alternativ for personer som trenger en mer fleksibel balanse mellom arbeid og privatliv, for eksempel de som må ta seg av små barn eller som skal tilbake til skolen.
  • Mulighet til å tjene mer inntekt.Noen sykepleiere bruker dagpengearbeid som et middel til å tjene inntekt på toppen av heltidslønnen. De kan bruke disse ekstra pengene til å betale ned studielån, planlegge ferier, kjøpe et hjem eller en bil, eller ganske enkelt sette dem i sparepenger. Det høyere timelønnspotensialet til dagpengearbeid gjør det til en enda mer attraktiv inntektsstrøm.
  • Utforsk ulike karriereveier.Sykepleiere kan bruke dagpengearbeid som et middel til å utforske ulike spesialiteter og innstillinger for å finne ut om det er noe de er interessert i langsiktig. De kan komme til å jobbe i et nytt anlegg eller enhet, sammen med ulike medisinske fa*gpersoner, eller jobbe med ny teknologi. Dette gir dem en mulighet til å utforske ulike karrierealternativer uten forpliktelse og finne ut den beste måten å fremme karrieren på.

Ulemper med Per Diem sykepleie

Til tross for alle fordelene har dagpengearbeid noen potensielle ulemper også.

Ingen garantert arbeid.Mens dagpengearbeid tilbyr en viss grad av fleksibilitet og frihet, er ikke sykepleiere garantert skift. Timeplanen deres samsvarer direkte med arbeidsgivers behov og egen tilgjengelighet, og de må kanskje konkurrere med andre sykepleiere for å hente skift. Arbeidsgivere kan også kansellere skift på kort varsel, så det er ofte en fordel å jobbe med et bemanningsbyrå som tilbyr flere dagpengejobber.

Ingen fordeler.Delvis fordi de jobber for flere arbeidsgivere, mottar sykepleiere vanligvis ingen ytelser. Organisasjoner tilbyr generelt høyere timepriser for å kompensere, men mangelen på fordeler kan utgjøre en utfordring for noen, spesielt de med familier. Dagpengesykepleiere jobber ofte fulltid andre steder for å beholde ytelsene.

Tidsplanstyring.Mens noen kanskje liker å organisere sine egne tidsplaner, kan andre oppleve at en inkonsekvent timeplan ikke fungerer for dem. Mangelen på struktur kan være stressende eller vanskelig å håndtere for noen sykepleiere som foretrekker å vite når de jobber på forhånd.

Dynamisk arbeidsmiljø.Noen sykepleiere nyter opplevelsen av å flyte mellom enheter og jobbe i ulike spesialiteter som en måte å utvikle sine ferdigheter og kunnskaper på. For andre kan den stadig skiftende naturen til dagpengearbeid være overveldende og kan forårsake angst.

Det fine med dagpengesykepleie er at det gir sykepleiere muligheten til å undersøke alle disse alternativene med minimalt engasjement. Enten det er en måte å utvide sine ferdigheter eller bare tjene litt ekstra penger, kan det å jobbe dagpenge være det ideelle valget for sykepleiere som ønsker å fremme karrieren.

En allsidig sykepleierarbeidsstyrke

USA har et akutt behov for flere sykepleiere. Nasjonens sykepleiermangel, allerede en bekymring før COVID-19, er enda tydeligere som et resultat av pandemien. Bruk av dagpengesykepleiere har vist seg å være en effektiv strategi for å løse disse problemene. Ved å fylle planleggingshull og øke det overbelastede personalet, kan sykepleiere med dagpenge bidra til å lindre noe av belastningen på heltidsansatte helsearbeidere og sikre pasientbehandling av høy kvalitet.

Å jobbe dagpenge har potensielt mange fordeler, både for sykepleiere og organisasjonene som ansetter dem. Ved å nøye analysere fordeler og ulemper ved denne typen arbeid, kan sykepleiere avgjøre om det er det riktige valget for dem.

Norwich Universitys online Master of Science in Nursingog på nettMaster of Science i sykepleie: Nurse Practitionerprogrammer kan hjelpe enkeltpersoner med å utvikle ferdighetene og kunnskapen som er nødvendig for å forfølge en karriere som dagpenge eller heltidssykepleier. Lær mer om hvordan programmene kan hjelpe potensielle sykepleiere til å nå sine fa*glige mål.

Anbefalte lesninger

Hvorfor bli sykepleier?
Effekter av den vedvarende amerikansk sykepleiermangel
Hvordan familiesykepleiere kan spille en viktig rolle i å møte legemangelen i USA

Kilder:

Mangel på sykepleier,Nasjonalt senter for bioteknologiinformasjon

Registrerte sykepleiere, U.S. Bureau of Labor Statistics
Anestesipleier, jordmødre og sykepleier, U.S. Bureau of Labor Statistics

AAMC-rapport forsterker mangel på monterende lege,Association of American Medical Colleges

4 ting du ikke visste om Per Diem sykepleie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 6019

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.