36 ondersteunende dingen om te zeggen tegen iemand die een huisdier heeft verloren | Taart Blog (2023)

Cake waardeert integriteit en transparantie. We volgen een strikteredactioneel procesom u de best mogelijke inhoud te bieden. We kunnen ook commissie verdienen voor aankopen die via gelieerde links zijn gedaan. Als Amazon Associate verdienen we met in aanmerking komende aankopen. Lees meer in onzegelieerde openbaarmaking.

Voor veel mensen zijn huisdieren zoveel meer dan alleen gezelschapsdieren. Ze zijn een lid van je familie. Huisdieren zijn degene waar je naar toe gaat als je troost of rust nodig hebt na een zware dag in de wereld. Als je rouwt om het verlies van een huisdier, kan het voelen alsof er geen veilige plek is om je terug te trekken in je huis.

Cadeau-ideeën voor iemand die een huisdier heeft verloren

Hondensympathie cadeau-ideeën

Kattensympathie cadeau-ideeën

Andere cadeau-ideeën voor sympathie voor huisdieren

Ga verder naar deze secties:

  • Wat te zeggen face-to-face tegen een geliefde die een huisdier heeft verloren
  • Wat te sms'en naar een geliefde die een huisdier heeft verloren
  • Wat te schrijven op een kaart aan een geliefde die een huisdier heeft verloren
  • Wat te zeggen tegen een geliefde die tragisch of plotseling een huisdier heeft verloren
  • Wat te zeggen tegen een dierbare die een huisdier heeft verloren na een langdurige ziekte
  • Wat moet je niet zeggen tegen iemand die een huisdier is kwijtgeraakt?

Niet iedereen begrijpt de pijn die iemand kan ervaren als zijn geliefde huisdier sterft. Het is tenslotte maar een dier waar je geen gesprek mee kunt voeren. Maar in sommige opzichten maakt dat gebrek aan verbale communicatie het verlies nog moeilijker. Een band creëren met een levend wezen die de behoefte aan taal overstijgt, is echt bijzonder en zeldzaam.

Als je worstelt met de beste manier om medeleven te betuigen met iemand die zijn huisdier heeft verloren, zijn hier enkele suggesties voor de beste dingen die je kunt zeggen, zodat ze weten dat ze je steun hebben.

Tip na de planning:Als u te maken heeft met het verlies van een menselijke dierbare, hebben we eenchecklist na verliesdat zal u helpen ervoor te zorgen dat de familie, het landgoed en andere zaken van uw geliefde worden geregeld.

Wat te zeggen face-to-face tegen een geliefde die een huisdier heeft verloren

Het kan lastig zijn om uit te zoeken wat het juiste is om te zeggen tegen iemand die onlangs een verlies heeft geleden. Als u een eenvoudige, voorbereide verklaring bij de hand heeft, kunt u eventuele angst om iets verkeerds te zeggen wegnemen. Hier zijn enkele veelzijdige uitdrukkingen die in verschillende situaties werken:

" MEER:Je hebt meer nodig dan een testament.Begin hier.

1. "Het spijt me zo voor wat je nu ervaart."

Zelfs als je een empathisch persoon bent en je hebt zelf een huisdier verloren, is het niet per se juist om te zeggen: "Ik weet wat je doormaakt." Zeggen "Ik kan het me niet voorstellen" kan ervoor zorgen dat ze zich alleen en geïsoleerd voelen. Gebruik in plaats daarvan deze uitdrukking.

We verwerken verdriet allemaal op verschillende manieren. Hoewel het verliezen van iemand van wie je houdt (huisdier of persoon) een universele ervaring is, zullen geen twee mensen ooit precies dezelfde ervaring hebben, en suggereren dat dit afwijzend kan voelen voor de zeer reële angst die je geliefde ervaart.

2. "Zou je willen dat ik je help om hun spullen voorlopig op te bergen?"

Het kan traumatiserend zijn voor een persoon die een huisdier heeft verloren om geconfronteerd te worden met onverwachte herinneringen aan hun aanwezigheid. Help ze door dingen te verzamelen zoals kennels, draagtassen, eten, borden, riemen, halsbanden, speelgoed, lekkernijen en al het andere verschillende afval dat zich ophoopt in het huis van een huisdiereneigenaar en leg het ergens uit de weg, zoals een garage of opslagschuur.

Op deze manier kunnen ze, als ze ooit besluiten om nog een huisdier te nemen, ervoor kiezen om sommige items door te nemen en opnieuw te gebruiken, of ze kunnen doneren wat ze kunnen als ze zich in een betere vrije ruimte bevinden. Hoe dan ook, ze zullen niet bij elke beurt een constante visuele herinnering aan hun overleden huisdier tegenkomen.

3. "Je hebt de juiste beslissing genomen."

Een van de meest uitdagende onderdelen van het bezit van een huisdier is beslissen of je een dichter wilt helpen een ziekte te bestrijden of de pijnlijke keuze moet maken om hem in te laten slapen. Het is moeilijk om de keuze te maken om een ​​huisdier te laten inslapen, vooral omdat je geen woorden kunt gebruiken om het uit te leggen.

Dat kan een persoon erg rauw, kwetsbaar en zonder een echt gevoel van afsluiting laten voelen. Laat je vriend weten dat zijn huisdier het misschien niet hardop heeft kunnen zeggen, maar dat hij wist dat zijn baasje het beste voor hem deed. In dit geval was dat om hen op de meest humane manier van pijn en lijden te verlossen.

4. "Als je even naar buiten wilt, ga ik graag met je mee."

36 ondersteunende dingen om te zeggen tegen iemand die een huisdier heeft verloren | Taart Blog (1)

Hondenbezitters kunnen het bijzonder moeilijk vinden om te gaan wandelen of lokale wandelpaden of parken te bezoeken als ze herinneringen hebben aan het uitlaten van hun hond in dezelfde gebieden. Ze vermijden misschien om naar buiten te gaan, zodat ze deze stortvloed aan herinneringen niet onder ogen hoeven te zien.

Door aan te bieden om met ze uit te gaan, kunnen ze de frisse lucht en lichaamsbeweging krijgen die ze nodig hebben om zich een beetje beter te gaan voelen, maar ze zullen jou als vangnet hebben als ze zich te overweldigd voelen door emoties.

5. "Zou het je helpen erover te praten?"

Iedereen verwerkt verdriet op zijn eigen unieke manier. Sommige mensen willen niet praten over het recente overlijden van hun huisdier, omdat het nog steeds aanvoelt als een open wond. Anderen moeten misschien hun hart luchten over hoe oneerlijk het is en hoe boos en gekwetst ze zijn.

En sommige mensen willen misschien praten over gelukkiger tijden die ze met hun huisdieren hebben gedeeld. Bereid je voor op elke reactie die ze kunnen hebben.

Maak een gratis, interactief levenseindeplanningsprofiel aan.

En deel begrafenis-, financiële, medische en juridische voorkeuren direct met uw dierbaren

Begin met plannen

6. "Weet je nog wanneer ...?"

Als je vriend verhalen over zijn huisdier wil delen, wees dan bereid om mee te doen met zijn eigen verhalen. Gelukkige herinneringen of herinneringen aan de shenanigans van een huisdier kunnen een geweldige stemmingmaker zijn.

Praat over de keer dat de familiehond uit het huis ontsnapte en niemand hem weer naar binnen kon lokken totdat je vriend drie uur midden in de nacht naar huis reed en de hond binnen vijf minuten ving.

Praat over hoe hun kat nooit heeft geleerd wat een weerspiegeling in een spiegel is en in paniek zou raken en zou sissen naar deze vreemde katten in hun domein. Zo erg zelfs dat totdat je vriend het opgaf en lakens over alle spiegels drapeerde, zodat het leek alsof ze in een raar, muf, Dickensiaans huis woonden. Bedenk verhalen die een kleine glimlach op hun gezicht zullen toveren, ook al is het op zijn best bitterzoet.

7. "Wilt u dat ik een kleine herdenking organiseer?"

36 ondersteunende dingen om te zeggen tegen iemand die een huisdier heeft verloren | Taart Blog (2)

Begrafenissen en herdenkingsdiensten maken een groot deel uit van wat ons helpt bij het verwerken van de dood van mensen die we kennen. Maar niet veel mensen voeren soortgelijke ceremonies uit voor hun huisdieren.

Zelfs een kleine ceremonie kan je vriend helpen een deel van de afsluiting te krijgen waar ze naar op zoek waren. Nodig een paar mensen uit die het huisdier goed kenden⁠—een hondenuitlater, een huisoppas, een vriend van het hondenpark⁠—en laat iedereen een paar woorden zeggen of een gelukkige herinnering delen.

Als je geen lichaam hebt om te begraven of as om te verstrooien, kan het ritueel zelf een troost blijken te zijn. Je kunt altijd wat regelenbegrafenis bloemenneer te leggen als een symbolisch gebaar. Bovenal kan de rouwende eigenaar enige troost putten uit het besef dat er andere mensen zijn die hun verlies diep voelen.

Je zou kunnen overwegen om te sturenhuisdier gedenkteken geschenkenook.

COVID-19-tip:Als u gastheer bent van eenvirtuele of live gestreamde uitvaarteen dienst als gebruikenOns verzamelen, kunt u nog steeds uw gedachten of lofrede delen met uw online gasten. Stem af met je planningsteam, zorg voor de juiste microfoons en andere audioapparatuur en stuur online gasten digitale uitvaartprogramma's met het volledige spreekschema.

8. “Je huisdier was onvervangbaar. Je zult nooit meer een zoals zij hebben.

Wanneercondoleances aanbieden, vragen goedbedoelende mensen soms: "Dus, wanneer krijg je een nieuw huisdier?" Maar sommige mensen hebben tijd nodig om te genezen voordat ze er zelfs maar aan kunnen denken om hun hart en huis open te stellen voor een ander huisdier.

Hoewel sommige mensen er klaar voor zijn om meteen naar buiten te gaan en een andere kat of hond te nemen, betekent dit niet dat ze proberen hun geliefde huisdieren te vervangen. Het betekent gewoon dat ze veel liefde te geven hebben en beter in staat zijn om een ​​ander dier op te nemen dat een thuis nodig heeft. Een nieuw huisdier komt je leven binnen wanneer het de juiste tijd is, maar wat er ook gebeurt, ze zullen nooit het huisdier vervangen dat je bent kwijtgeraakt.

9. "Hoe gaan de kinderen ermee om?"

Als je vriend jonge kinderen heeft, kan de dood van een huisdier de eerste keer zijn dat ze worden geconfronteerd met het concept van sterfelijkheid. Er zijn enkele geweldigekinderboeken over de doodEnboeken over het verlies van huisdierendie kunnen helpen verklaren wat er is gebeurd op een leeftijdsgeschikte manier.

Bied aan om wat op te pikken en zelfs te helpen erover te praten als je vriend(in) te emotioneel is om het alleen te doen.

10. "Je huisdier had het beste leven vanwege [reden]."

Wanneer een dier sterft, kan de eigenaar alles op een tweede plaats zetten. Hadden ze geld moeten lenen om een ​​dure experimentele operatie te betalen? Als ze een ander voer hadden gekozen om hun huisdier te voeren, zou het huisdier dan langer hebben geleefd? Als het huisdier naar mensen met meer geld was gegaan, zou het dan een gelukkiger leven hebben gehad?

Haal ze uit deze negatieve denkcirkel door ze te herinneren aan concrete voorbeelden van de manier waarop ze hun hond waardeerden. Herinner ze eraan dat ze het hebben gered uit een overvol asiel. Wijs erop dat ze tijdens onweer in de hondenmand met de hond zouden slapen om hem kalm te houden.

Laat ze Facebook-foto's zien van hun avonturen. Laat ze zien dat zij de reden waren dat hun huisdier zoveel geweldige dagen had.

11. "Ik luister."

36 ondersteunende dingen om te zeggen tegen iemand die een huisdier heeft verloren | Taart Blog (3)

Mensen hebben de neiging om hun eigen gevoelens te bagatelliseren na de dood van hun huisdier. Ze geloven misschien niet dat iemand anders prioriteit zou geven aan de dood van hun dier, of ze maken zich misschien zorgen over het neerhalen van mensen.

Laat ze weten dat wanneer ze over hun huisdier moeten praten, je beschikbaar bent om te komen luisteren en dat je er echt wilt zijn. Soms hebben we alleen het bewijs nodig dat één persoon genoeg geeft om naar ons verdriet te luisteren om ons minder alleen te voelen.

Wat te sms'en naar een geliefde die een huisdier heeft verloren

Als je hebt gehoord dat een vriend of geliefde een huisdier heeft verloren, hoef je niet te wachten tot je ze persoonlijk ziet om je medeleven te betuigen. Je telefoon pakken en een sms sturen is een snelle en gemakkelijke manier om je steun te betuigen.

12. “Ik hoorde over Primrose en ik wilde je laten weten hoe erg het me spijt voor je verlies. Ze was zo'n lieve kat en ik weet hoeveel je van haar hield.

Soms is een eenvoudig, duidelijk gevoel het beste. Dit bericht is vooral opmerkelijk omdat het huisdier bij naam wordt genoemd. Het zorgt ervoor dat het specifieker aanvoelt en niet alleen een algemene sympathieboodschap is.

13. “Ik heb onlangs enkele foto's gevonden van onze honden die een speelafspraak hadden toen ze puppy's waren. Ik zou je graag wat exemplaren toesturen als je wilt?

Een van de moeilijkste aspecten van het verliezen van een huisdier is te weten dat je geen nieuwe herinneringen met ze kunt creëren. De kans krijgen om nieuwe afbeeldingen van hen te zien, kan een kostbaar geschenk zijn.

" MEER:Cake-leden richten zich op familie, niet op verwarrende logistiek.Meld u nu aan.

14. “Ik wilde bellen en mijn condoleances betuigen, maar ik dacht dat je op dit moment misschien niet in staat bent om te praten. Als je over Rex wilt praten, stuur me dan een sms en ik bel je zo snel mogelijk.

Als een verlies vers is, kan het een uitdaging zijn om er hardop over te praten. Hoewel het een aardig gebaar is om je geliefde te bellen om je condoleances te betuigen, kan het ervoor zorgen dat mensen zich ter plekke voelen. Door ze te sms'en met een aanbod om te praten wanneer ze er klaar voor zijn, krijgen ze de ruimte die ze nodig hebben en laat je ze weten dat je graag een vriendelijk oor wilt bieden.

15. “Ik heb nooit iemand gekend die een vogel als huisdier had totdat ik jou en Scarlet ontmoette. Bedankt dat je me hebt laten zien wat voor geweldige metgezellen deze dieren kunnen zijn.”

Het is gemakkelijk om dingen te vinden die te zeggen zijn over een kat of een hond die is overleden. Het kan een beetje lastiger zijn om medeleven te betuigen over het verlies van een ongebruikelijker huisdier. Wees specifiek en praat over de impact die het dier op je leven heeft gehad.

16. “Ik ben mijn hele leven bang geweest voor grote honden, maar toen stelde je me voor aan Starla. Ze was zo'n lieve en zachtaardige ziel, en ze hielp me mijn angsten te overwinnen en een nieuwe waardering voor grote dieren te krijgen. Ze zal enorm gemist worden.”

Het horen van specifieke, positieve feedback over een huisdier dat is overleden, kan een grote troost zijn. Het herinnert de rouwende eigenaar eraan dat zijn huisdier een positieve invloed op de wereld heeft gehad.

Wat te schrijven op een kaart aan een geliefde die een huisdier heeft verloren

Voor veel mensen maken huisdieren deel uit van het gezin. Als iemands ouder of broer of zus is overleden, is de kans groot dat je hem of haar een handgeschreven condoleancekaart stuurt. Hetzelfde gebaar maken na het verlies van een huisdier laat de eigenaar zien dat je weet hoeveel zijn huisdier voor hem of haar betekende.

17. “Sarah was zo verdrietig om te horen over het overlijden van Baxter. Ze vroeg me om haar te helpen een klein zorgpakket voor je samen te stellen. Er is een foto die ze heeft gemaakt van jullie beiden die met Bax spelen, en een golden retriever knuffeldier waarvan ze denkt dat het op hem lijkt.

Kinderen en huisdieren hebben een speciale band. Als iemand in uw leven een huisdier heeft dat is overleden, kunnen kinderen zich bijzonder empathisch voelen voor hun verlies. Werk met hen samen om hen te helpen hun emoties te uiten.

18. “Ik wilde je laten weten dat ik namens Clementine een donatie heb gedaan aan de plaatselijke kattenredding waarvan je haar hebt geadopteerd. Je hebt altijd zo lovend gesproken over het werk dat ze doen, en ze hebben je echt aan het perfecte huisdier gekoppeld.

Dierenliefhebbers werken vaak nauw samen met hun lokale asielen om ervoor te zorgen dat ze over de middelen beschikken die ze nodig hebben. Als je geliefde een bepaald onderkomen heeft waar ze dol op zijn, kan doneren in de naam van hun overleden huisdier een ongelooflijk betekenisvol gebaar zijn.

19. "Totdat iemand van een dier heeft gehouden, blijft een deel van iemands ziel onontwaakt."

Als je moeite hebt met het vinden van de juiste woorden om je condoleances te betuigen, overweeg dan om beroemde citaten over huisdieren te zoeken. Deze van de Franse dichter Anatole France verwijst naar de diepe, bijna spirituele band die huisdieren en eigenaren kunnen hebben. Deze veelzijdige quote is geschikt voor het verlies van elk soort huisdier.

20. "Honden hebben een manier om de mensen te vinden die ze nodig hebben, en de leegte op te vullen waarvan we niet eens wisten dat we die hadden."

Dit is nog een voorbeeld van een citaat dat u als condoleancebericht kunt gebruiken. Dit gevoel, geschreven door auteur Thom Jones, is een eerbetoon aan de vreugde die honden in ons leven brengen.

21. "Katten zijn kenners van comfort."

James Herriot was een Britse dierenarts die ook verschillende geliefde boeken over dieren schreef, waaronderAlle Dingen Groot en Klein. Dit citaat van hem is het perfecte startpunt voor een condoleancekaart met betrekking tot het verlies van een kat.

Wat te zeggen tegen een geliefde die tragisch of plotseling een huisdier heeft verloren

Een huisdier verliezen is nooit gemakkelijk. Maar het kan vooral verwoestend aanvoelen als die dood uit het niets komt. Bij het betuigen van condoleances aan iemand die heeft geleden onder het onverwachte verlies van een huisdier, is het essentieel om bijzonder delicaat te zijn. Hier zijn een paar voorbeelden van passende woorden van steun:

22. “Katten opvoeden is zo lonend, maar het kan ook ongelooflijk moeilijk zijn. Als een redding niet doorgaat, is het gemakkelijk om het gevoel te hebben dat je ze in de steek hebt gelaten. Zelfs als je duizend kittens redt, vergeet je nooit degenen die het niet hebben gehaald.”

Nu dierenasiels steeds meer overbelast raken, hebben burgerhelden zich ingezet om dieren in hun gemeenschappen te helpen. Soms overleeft een dier, ondanks hun inspanningen, het niet. Als je vriend pleegt, zal de dood van een dier waar ze voor zorgen hem net zo hard raken als het verlies van een oud huisdier.

23. “Het spijt me zo te horen over het overlijden van Buddy. Hij verliet deze wereld te vroeg, maar je hield genoeg van hem voor je hele leven.

Het is altijd triest als een dier sterft, maar het is vooral tragisch als ze jong zijn. Concentreer u op de kwaliteit van leven die hun eigenaren hen gaven in plaats van op de kwantiteit.

24. “Jij en Luna hadden zo'n speciale band. Ik weet dat je je trouwe metgezel op dit moment moet missen. Als ik iets kan doen om je te steunen, dan ben ik hier om te helpen.”

Het vrij plotseling verliezen van een dier kan ervoor zorgen dat mensen zich behoorlijk rauw voelen. Een vriendelijke en ingetogen condoleancebetuiging die ook hulp biedt, wordt in dergelijke omstandigheden vaak op prijs gesteld.

25. “Terwijl je maar een paar jaar met Eddie hebt gehad, heb je ze ongelooflijk magisch en leuk voor hem gemaakt. Hij had zo'n moeilijke start in deze wereld. Ik weet dat je zou willen dat je hem vele jaren plezier had kunnen geven, maar weet alsjeblieft dat zijn leven beter was dankzij jou.

Als je vriend een huisdier uit een slechte situatie heeft gered, kan het oké zijn om hem zachtjes aan die vroege dagen te herinneren. Het kan mensen helpen te weten dat ze het leven van hun huisdier hebben verbeterd.

" MEER:Onze leden kunnen gemiddeld $ 1000 besparen bij het plannen van een uitvaart.Word nu lid.

26. “We waren er kapot van toen we hoorden over het vroegtijdige overlijden van Goldie. De buurt zal niet meer hetzelfde zijn zonder haar.”

Wanneer een geliefd huisdier onverwacht sterft, zal iedereen die van hem hield, worden getroffen. Het is prima om je vriend of geliefde te laten weten dat ze niet alleen zijn in hun verdriet.

Wat te zeggen tegen een dierbare die een huisdier heeft verloren na een langdurige ziekte

Zelfs als de dood van een huisdier wordt verwacht, is het nog steeds een pijnlijk verlies. Je geliefde verwachtte misschien de dood van hun huisdier, maar er is geen manier om je echt voor te bereiden op dat soort verlies. Probeer een van deze ondersteunende gevoelens voor iemand die te maken heeft met een vroegtijdige (maar niet onverwachte) dood van een huisdier.

27. “Er is een heel speciaal persoon voor nodig om een ​​oudere kat te adopteren. Je weet vanaf het moment dat je ze krijgt dat de klok tikt. En toch bereid je je voor op dat liefdesverdriet, omdat je weet dat deze wezens het verdienen om hun laatste maanden in vrede en comfort door te brengen. Ik bewonder je enorm."

Mensen vermijden vaak het adopteren van oudere huisdieren omdat ze weten dat ze ze maar voor een beperkte tijd zullen hebben. Daardoor kunnen ze jarenlang in opvangcentra blijven hangen. Iedereen die dit soort missies op zich neemt, verdient speciale erkenning.

28. “Je bent de afgelopen jaren zo toegewijd geweest aan de zorg van Morris. Ik weet dat je er alles aan hebt gedaan om hem tijdens zijn ziekte te verzorgen. Je hebt alles gedaan wat je kon.”

Soms besteden we veel tijd en geld om onze huisdieren te helpen een ziekte te overwinnen. Het is leuk om iemand eraan te herinneren hoe waardevol hun inspanningen waren.

29. “Het was zo dapper van je om de beslissing te nemen om Lucy te laten gaan. Ik weet hoeveel je van haar hield, en hoe je alles zou hebben gedaan om haar hier bij je te houden. Het beëindigen van haar pijn was vriendelijkheid.”

Zelfs als je weet dat het laten inslapen van je huisdier de beste beslissing voor hem of haar is, is het nog steeds gemakkelijk om je schuldig te voelen over het maken van die keuze. Steun je geliefde door hem gerust te stellen dat hij het juiste heeft gedaan.

30. “Ik herinner me dat je Snowball voor Kerstmis kreeg op de kleuterschool. Ik had nooit gedacht dat ze nog steeds bij je zou zijn nadat je was afgestudeerd aan de universiteit. Ze heeft zo'n lang en gelukkig leven met jou gehad.

Aan alle goede dingen moet een einde komen. Wanneer een bejaard huisdier sterft, herinner hun baasje dan aan de vele geweldige jaren die ze hebben gedeeld.

31. “Het is duidelijk door je over Smokey te horen praten hoeveel ze voor je betekende. Het spijt me ongelooflijk voor het verlies van zo'n speciale vriend."

Dit korte en zoete gevoel schuwt elk leed dat het huisdier heeft doorgemaakt en snijdt netjes tot de kern van de zaak.

Wat moet je niet zeggen tegen iemand die een huisdier is kwijtgeraakt?

We hebben een overvloed aan voorbeelden van passende condoleances voor het verlies van een huisdier besproken. Maar het is ook belangrijk om te weten wat voor soort dingen je niet moet zeggen om niet per ongeluk iemand pijn te doen. Hier geven we enkele voorbeelden van uitdrukkingen en onderwerpen die u moet vermijden wanneer u iemand medeleven wenst.

32. "Hoe is het gebeurd?"

Veel mensen willen meteen alle details weten wanneer een tragedie toeslaat. Ze zijn niet noodzakelijkerwijs nieuwsgierig of roddelend - ze willen gewoon de omstandigheden begrijpen. Helaas sterven huisdieren soms op ongelooflijk tragische manieren, en het herhaaldelijk uitbaggeren van de details kan de eigenaar onnodige pijn bezorgen.

33. "Ze zijn op een betere plek."

Niet iedereen deelt dezelfde geloofssystemen. Sommige mensen geloven helemaal niet dat er een hemel of een hiernamaals is. Anderen kunnen tot religies behoren die niet geloven dat dieren zich bij ons voegen in het hiernamaals. Als je niet zeker bent over iemands persoonlijke overtuigingen, kun je het onderwerp het beste helemaal niet ter sprake brengen.

34. "Ga je binnenkort een nieuw huisdier adopteren?"

Deze vraag is misschien goed bedoeld, maar het impliceert dat huisdieren uitwisselbaar en gemakkelijk te vervangen zijn. Voor veel mensen zijn huisdieren meer dan alleen gezelschapsdieren - het zijn leden van het gezin. Als de echtgenoot van een dierbare is overleden, zou je hem of haar niet vragen op de begrafenis wanneer ze gaan hertrouwen.

35. "Dat hondenras staat bekend om zijn ademhalingsproblemen, dus dit kan geen grote verrassing zijn geweest."

Bepaalde dierenrassen zijn vatbaarder voor specifieke gezondheidsproblemen dan andere. Als het huisdier van een geliefde sterft, is het het beste om commentaar over bekende gezondheidsrisico's van het ras te vermijden. Het kan overkomen alsof je de eigenaar de schuld geeft van het adopteren van dat ras.

36. “Ik kan niet geloven dat je nog steeds zo verdrietig bent. Het was maar een hond/kat/ander huisdier.”

Sommige mensen vormen een zeer diepe en emotionele band met hun huisdieren. Vooral mensen die worstelen met lichamelijke beperkingen of psychische aandoeningen zijn vaak ongelooflijk persoonlijk gehecht aan hun huisdieren. Voor anderen kunnen hun huisdieren hun metgezellen zijn geweest door een slechte relatiebreuk, dakloosheid of andere persoonlijke tegenslagen. Als iemand een hechte band heeft met zijn huisdier, heeft hij misschien meer ruimte en tijd nodig om te rouwen dan jij, en dat is een geldige reactie.

Een vriend steunen na de dood van een huisdier

Een deel van de reden waarom we zoveel van onze huisdieren houden, is omdat ze onvoorwaardelijk van ons houden. Je vriend zal het verlies van die liefde op een heel diepgaande manier voelen. Totdat ze zich een beetje beter kunnen voelen, doe voor hen wat hun huisdier ooit deed: houd van harte en onvoorwaardelijk van ze.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 28/08/2023

Views: 5643

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.