15 outdoormerken die u moet kennen (2024)

Het lijkt erop dat er bij elke nieuwe dageraad een ander merk voor outdoorkleding wordt geboren. En eerlijk gezegd zijn we het niet helemaal oneens met dit idee. Het afgelopen decennium heeft een groot aantal veelzijdige en niche-outdoormerken in de schijnwerpers gezet, waarvan sommige hebben gewerkt om echt de grenzen te verleggen in de technologische samenstelling van dergelijke uitrusting en kleding.

Deze week is de eerste van drie Outdoor Retailer-beurzen die worden gehouden in Denver, CO. Het is een plek waar zowel jonge als oude merken samenkomen om te laten zien wat er dit jaar nieuw op de rol staat, en dient als een live preview van de toekomstige marktreleases. Het is ook hier, en door wat onderzoek, dat we een handvol kleinere boetiek-outdoormerken vinden die misschien niet resoneren met een enorm publiek, maar die wel een aantal geweldige producten producerenbuiten-uitrustingmet de branding om het te ondersteunen. Wat volgt is een deel van die lijst, 15 outdoormerken waarvan we vinden dat je ze moet kennen terwijl we het nieuwe jaar ingaan. Sommige, zult u zien, bestaan ​​al een halve eeuw. Anderen, slechts een paar jaar. Die echter allemaal vasthouden aan hun doel om hoogwaardige uitrusting te producerenvoor de buitenmens.En pronk met de producten om het te ondersteunen.

15 outdoormerken die u moet kennen (1)

Alpen & Meters

Alps & Meters, geboren tijdens een Zweedse skireis, weerspiegelt een levensstijl die niet gehinderd wordt door ondermaatse winterkleding voor buiten. Dat komt omdat het merk, naast hun innovatieve en toch traditionele ontwerpprincipes, natuurlijke materialen en klassieke constructie combineert met moderne technologie om tijdloze kledingstukken te creëren die geschikt zijn voor zowel eenochtendpatrouille op de hellingenen de verborgen skihut na sluitingstijd.

Oost: 2013
Locatie: Boston, Massachusetts
Bekend van: Alpine Sportswear

Bezoek: Alpen & Meters

15 outdoormerken die u moet kennen (2)

Voorbij kleding

Geïnitieerd vanuit de behoefte aan overlevingskledingsystemen, probeert Beyond de menselijke blootstelling aan verschillende omgevingen te heroverwegen door uitrusting te ontwikkelen die is gebouwd voor enkele van de meest uitdagende klimaten op aarde. Het is allemaal mogelijk door specifieke technologieën te combineren met persoonlijke veldervaring en training - gecombineerd met een volledig Amerikaansegemaakt in de VSinzet.

Oost: 1996
Locatie: Seattle, WA
Bekend om: bovenkleding

Bezoek: Beyond Clothing

15 outdoormerken die u moet kennen (3)

Zwarte Jak

Geïnspireerd door de veerkrachtige eigenschappen van de Himalayan Yak, lijkt dit ervaren bergbeklimmersmerk te dienen als de "bergsherpa" voor hedendaagse klimmers en buitenmensen. Hier hebben we bewezen berguitrusting die is ontworpen om de barre omgevingsomstandigheden van de Himalaya aan te kunnen. Van shelljacks tot tussenlagen, broeken en fleece, Black Yak werkt eraan om de grenzen voor bergbeklimmers te blijven verleggen, zoals ze al sinds 1973 doen.

Oost: 1973
Locatie: Seol, Zuid-Korea
Bekend om: Hoogwaardige uitrusting voor bergbeklimmen

Bezoek: Black Yak

15 outdoormerken die u moet kennen (4)

Duckworth

Zelfverklaard als 's werelds enige door de bron geverifieerde, single-origin merinowolbedrijf dat 100% in de VS is gemaakt, heeft Duckworth Co. hier zeker iets om trots op te zijn. Voor hen is het allemaal robuuste kleding op wolbasis die is gemaakt om de zware dagelijkse bezigheden in de buitenlucht aan te kunnen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het een rol speelde bij het doen herleven van de verloren kunst en het ambacht van Amerikaanse wol.

Oost: 2014
Locatie: Bozeman, MT
Bekend om: kleding van merinowol

Bezoek: Duckworth

15 outdoormerken die u moet kennen (5)

Goudwin

Het Japanse outdoormerk Goldwin, dat sinds 1950 samenwerkt met de ski-levensstijl, begon zijn legendarische carrière in een kleine gebreide stoffenfabriek in Toyama. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een betrouwbaar merk dat hoogwaardige kleding maakt voor zowel het leven in de stad als op de hellingen - en door de jaren heen zelfs kleding van andere internationale skiteams heeft geleverd.

Oost: 1950
Locatie: Toyama, Japan
Bekend om: Premium skikleding

Bezoek: Goldwin

15 outdoormerken die u moet kennen (6)

Klaar om te vertrekken

Het leven in de buitenlucht, met al zijn pracht, is niet altijd het lekkerste avontuur. Een deel van deze reden is een gebrek aan middelen om dit te doenkook fatsoenlijke maaltijden.Betreed Good To-Go, een avontuurlijk voedingsbedrijf dat gespecialiseerd is in stevige gedehydrateerde maaltijden die heerlijk smaken en gemakkelijk te maken zijn dankzij hun voorverpakte containers. Ze bieden zowel ontbijt- als dinerproducten, variërend van volledige voorgerechten die je zou verwachten in het hoekrestaurant in de buurt tot traditionele wandelgerechten met wat extra finesse.

Oost: 2014
Locatie: Kittery, ME
Bekend om: Gedehydrateerde Adventure Foods

Bezoek: Good to Go

15 outdoormerken die u moet kennen (7)

De thuisplaneet

Geïnspireerd door de sensatie van reizen, is Heimplanet een relatief nieuw merk dat in de eerste plaats opblaasbare tenten bouwt en innoveert.outdoor-centrische uitrustingen accessoires. Hun meest bekende release, genaamd The Cave, kwam in 2011 op het toneel als de eerste opblaasbare tent. Het gestroomlijnde futuristische ontwerp en het vermogen om bestand te zijn tegen de elementen werden na verloop van tijd een hoofdbestanddeel van alle volgende Heimplanet-uitrusting, namelijk hun Monolith-bagageserie.

Oost: 2010
Locatie: Hamburg, Duitsland
Bekend om: Opblaasbare tenten en buitenuitrusting

Bezoek: Thuisplaneet

15 outdoormerken die u moet kennen (8)

Hyperlite berguitrusting

Mountain Gear moet vooral naadloos functioneren en goed functioneren. Dit betekent dat er vaak geen ruimte is voor alle toeters en bellen - de niet-essentiële gimmicks die vaak te vinden zijn op niet-bergbeklimmersuitrusting. Hyperlite lijkt dat idee voort te zetten door uitgeklede, hoogwaardige berguitrusting te bouwen die bedoeld is om te voldoen aan de eisen van degenen die het moeten gebruiken. Het is deze filosofie die hoog in het vaandel staat in al hun branches, inclusiefpakken,schuilplaatsen en toebehoren.

Oost: 2010
Locatie: Biddleford, ME
Bekend om: rugzakken, schuilplaatsen en accessoires

Bezoek: Hyperliet

15 outdoormerken die u moet kennen (9)

De kronkelige muis

In het winterse landschap van Noord-Zweden ligt het kleine bergstadje Åre. Natuurlijk is het hier waar buitenactiviteiten zoals skiën, vissen en wandelen de boventoon voeren. Het is ook waar Klattermusen sinds 1984 heeft gewerkt aan de ontwikkeling van duurzame outdooruitrusting die bedoeld is om het hoofd te bieden aan de meedogenloze elementen van de regio.

Oost: 1984
Locatie: Are, Zweden
Bekend om: Outdoor Gear & Apparel

Bezoek: Klattermusen

15 outdoormerken die u moet kennen (10)

Matador

Soms is een kleine observatie voldoende om een ​​probleem te herkennen waarvan niemand wist dat het bestond. In het geval van Matador ging het om omvangrijke outdooruitrusting zoals rugzakken,reistassen,en dekens die hen en hun collega's leken te verzwaren. Dus, door een beetje knowhow en innovatie, werkten de fijne mensen van Matador aan de ontwikkeling van een lijn van opvouwbare avontuurlijke uitrusting die je niet zou belasten en toch volledig zou functioneren wanneer dat nodig is. Tegenwoordig omvat hun assortiment alles, van zakdekens tot plunjezakken tot drinkrugzakken.

Oost: 2014
Locatie: Boulder, CO
Bekend om: Opvouwbare avontuurlijke uitrusting

Bezoek: Matador

15 outdoormerken die u moet kennen (11)

Kleding voor passagiers

Ontwikkeld ten gunste van reizen, muziek enzout water,Passenger Clothing is uitgerust als facilitator van escapisme. Gebouwd voor mensen met een constant verlangen naar off-the-grid leven, doelgericht naar afgelegen gebieden dwalen en onderweg levenslange vriendschappen smeden. Hier is het kleding en kleding die zijn gepositioneerd om bijvoorbeeld levensstijl te ondersteunen. Beter nog, ze zijn vastbesloten om één boom te planten voor elke ontvangen bestelling.

Oost: 2013
Locatie: New Forest, VK
Bekend om: casual outdoorkleding

Bezoek: Passagierskleding

15 outdoormerken die u moet kennen (12)

Teton Bros

Meestal is het een veilige gok wanneer een ervaren bergbeklimmer zijn eigen merk lanceert. In dit geval vond Nori Suzuki inspiratie tijdens het doorkruisen van het Amerikaanse Westen (vandaar de naam) en bracht in eerste instantie hun vlaggenschipproduct uit - de "TB Jacket" - in 2007. Sindsdien heeft Teton Bros verbluffendebergbeklimmen in de buitenluchten skikleding voor de Japanse markt met behulp van innovatief textiel van onder meer Polartec, Pertex en Primaloft.

Oost: 2007
Locatie: Niseko, Japan
Bekend om: uitrusting voor bergbeklimmen

Bezoek: Teton Bros

15 outdoormerken die u moet kennen (13)

Vollebak

Als er een outdoormerk is dat technologisch zijn tijd vooruit is, dan is het Vollebak. Niet alleen is elke nieuwe release een stijlgerichte optie, maar de vindingrijkheid die in de R&D-fase van elk stuk zit, onderscheidt ze gewoon van je traditionele merk voor outdoorkleding. We hebben het bijvoorbeeld over een hoodie die is ontworpen om 100 jaar mee te gaan (ja, serieus), een zonnejack datverlicht na zonsondergang,'s werelds eerste keramische kledingsysteem en hoodies waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze je helpen ontspannen.

Oost: 2015
Locatie: Londen, VK
Bekend om: futuristische avonturenuitrusting

Bezoek: Vollebak

15 outdoormerken die u moet kennen (14)

VSSL-uitrusting

Door verbeterde overlevingsfunctionaliteit te maskeren met de traditionele vormfactor van de zaklamp, bouwt VSSL, je raadt het al, "vaartuigen" die zijn gepositioneerd om essentiële overlevingsuitrusting te huisvesten en te vervoeren in de meedogenloze buitenlucht. En voor het geval je je afvraagt, ja, in wezen zijn dit hoogwaardige LED-zaklampen. Het is echter hun vermogen om een ​​extreem compacte en efficiënte manier aan te bieden voor het vervoeren van items zoals waterdichte lucifers, EHBO-benodigdheden, aanmaakblokjes en kompassen, waardoor dit merk de concurrentie echt kan overtreffen.

Oost: 2014
Locatie: Abbotsford, BC
Bekend om: overlevingsuitrusting

Bezoek: VSSL

15 outdoormerken die u moet kennen (15)

Westerse stijging

Als algemene vuistregel leiden zwaardere kleding en extra laagjes tot meer beperkingen. Western Rise, aan de andere kant, probeert die bekrompen veronderstelling te ondermijnen door een mix van bovenkleding te ontwikkelen die zowel zeer functioneel als stijlvol is. Ze hebben gecombineerdhoogwaardige stoffenen innovatieve constructietechnieken ontwikkeld om ons te helpen heroverwegen wat mogelijk is in de buitenlucht. Allemaal in de praktijk getest in het Amerikaanse Westen.

Oost: 2015
Locatie: Telluride, CO
Bekend om: bovenkleding

Bezoek: Western Rise

De beste in Amerika gemaakte kledingmerken

Op zoek naar essentials van Amerikaanse makelij voor het hele jaar door? Bekijk zeker deze lijst met de besteKledingmerken van Amerikaanse makelijvoor een beetje inspiratie van eigen bodem.

15 outdoormerken die u moet kennen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5916

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.